دانشمندان هلندی: مصونیت از ویروس کرونا فقط ۶ ماه طول می‌کشد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳

دانشمندان هلندی: مصونیت از ویروس کرونا فقط ۶ ماه طول می‌کشد

مصونیت

دانشمندان هلندی در بررسی‌های خود متوجه شدند که مصونیت از ابتلای مجدد به بیماری کرونا دائمی نیست.

به گزارش اکودام به نقل از باشگاه خبرنگاران پویا؛ محققان هلندی در مطالعه جدید خود دریافتند که مصونیت از ابتلای مجدد به ویروس کرونا تنها ۶ ماه طوب می‌کشد و بعد از گذشت این زمان امکان ابتلای دوباره وجود دارد.

پایگاه خبری “یورونیوز” نوشت, مطالعه‌ ای که گروهی از دانشمندان در دانشگاه آمستردام هلند انجام داده‌اند، نشان می‌دهد که به طور معمول مصونیت انسان از ویروس کرونا تنها ۶ ماه طول می‌کشد و ویروس کرونا بعد از آن می‌تواند به گونه‌ های مختلف وارد بدن انسان شود.

در این مطالعه ۱۰ مرد بالای ۳۵ سال مبتلا به ۴ نوع ویروس فصلی کرونا مورد بررسی قرار گرفتند تا میزان پادتن تولید شده در بدن آنها مشخص شود؛ آزمایش روی این مردان در سنین ۲۷ تا ۴۰ سالگی و در فواصل ۳ یا ۶ ماه انجام شده است.

محققان با این مطالعه دریافتند که مدت ایمنی بدن افراد در برابر ویروس کرونا به شکل نگران‌کننده‌ ای کاهش می‌یابد و مشاهده کردند که موارد ابتلا تا ۱۲ ماه بعد از ابتلای اولیه، شایع است و از ماه ششم به بعد سطح پادتن موجود در بدن بیمار به طرز چشمگیری کم می‌شود.

آنها با تاکید بر این که چهار نمونه ویروس کرونای انسانی آزمایش شده از نظر بیولوژیکی با هم متفاوتند و به غیر از ایجاد سرماخوردگی، هیچ چیز مشترکی ندارند، گفته‌اند: «با وجود این، به نظر می‌رسد در هر چهار نمونه، عمر ایمنی بدن نیز با از دست رفتن سریع پادتن‌ها کوتاه می‌شود.»

دانشمندان هلندی همچنین می‌گویند اگر کووید ۱۹ مانند دیگر نمونه‌های بیماری ناشی از ویروس کرونا به صورت فصلی عمل کند، احتمال دارد همان وضعیت از نظر کاهش پادتن و ایمنی بدن در مورد این بیماری نیز به وجود آید.

در مورد کووید ۱۹، کاهش ایمنی بدن و احتمال ابتلای مجدد همان مشکلی است که تا کنون مانع از کشف واکسن این بیماری شده است.

برخی کشورها قصد دارند برای پرهیز از آسیب‌های اقتصادی کرونا به افرادی که از ویروس کرونا مصونیت یافته‌اند، گذرنامه مصونیت بدهند تا آنها بتوانند آزادانه سفر کنند، اما نتیجه این پژوهش جدید دانشمندان احتمالا باعث ایجاد تردید و بازنگری در این تصمیم دولت‌ها خواهد شد.

برخی بر این باورند که با ابتلای طبیعی مردم به کرونا و فراگیر شدن کووید ۱۹، نهایتا گونه‌ ای مصونیت جمعی در برابر این بیماری ایجاد می‌شود، اما دانشمندان با مطالعه جدید خود به نتیجه دیگری رسیده‌ اند؛ آنها می‌گویند از آنجا که ایمنی محافظتی بدن در برابر ویروس کرونا ۶ ماه پس از ابتلا به این ویروس از بین می‌رود، احتمال دستیابی به مصونیت جمعی در براب ابتلای طبیعی بسیار بعید به نظر می‌رسد.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...