هزینه‌کرد سالانه ۵۱ میلیارد تومانی بیمه سلامت برای داروهای بیماران تالاسمی - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۵

هزینه‌کرد سالانه ۵۱ میلیارد تومانی بیمه سلامت برای داروهای بیماران تالاسمی

بیمه سلامت

مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت گفت: سازمان بیمه سلامت ۲۰ قلم از داروهای بیماران تالاسمی را تحت پوشش قرار داده و سالانه حدود ۵۱ میلیارد تومان برای این گروه از بیماران هزینه می‌شود.

به گزارش اکودام به نقل از خبرگزاری تسنیم ؛ حنان حاجی محمودی در مورد بیماران تالاسمی با بیان اینکه بیماران تالاسمی جزو بیماران خاص محسوب می‌شوند که بر اساس قانون باید از خدماتی شامل تزریق خون و داروی آهن‌زدا استفاده کنند و سازمان‌ بیمه‌ سلامت صد‌درصد هزینه آنها را پوشش می‌دهد، اظهار کرد: سازمان بیمه سلامت ۲۰ قلم از داروهای بیماران تالاسمی را تحت پوشش قرار داده و سالانه حدود ۵۱ میلیارد تومان برای این گروه از بیماران هزینه می‌شود.

وی بیان کرد: فرانشیز خدمات درمانی که تعهد صد درصدی برای پرداخت ندارند از سوی وزارت بهداشت حمایت می‌شود، درنتیجه بیمار تالاسمی برای خدمات اساسی و ضروری خود هزینه‌ای پرداخت نمی‌کند.

مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ادامه داد: در کشور ما حدود ۲۲ هزار بیمار تالاسمی ماژور، سیکل سل و اینترمدیا داریم که شناسایی‌ شده‌اند. میانگین سنی بیماران تالاسمی در ایران به ۴۰ سال رسیده و شیوع بیماری تالاسمی در کشور یکسان نیست. معمولاً در نوار ساحلی و در استان‌های حاشیه خلیج فارس و دریای خزرمیزان ابتلا به این بیماری بیشتر است.

حاجی محمودی گفت: بیمه سلامت تمامی داروهای تخصصی موجود در بسته خدمتی دارویی بیماران را تحت پوشش دارد. نوع برند این داروها با فرانشیز به طور متوسط ۸ تا ۱۲ درصد و انواع تولید داخل آنها با فرانشیز رایگان تحت پوشش قرار دارد.

وی اظهار کرد: برای ارائه خدمات مناسب به بیماران خاص علاوه بر نیروی انسانی کافی، به فضای فیزیکی مناسب هم نیاز است. در گذشته در بخش‌های داخلی بیمارستان‌ها و در محل بستری بیماران، قسمتی را به عنوان بخش خون و تالاسمی‌ها در نظر می‌گرفتند؛ زیرا این بیماران به عنوان بیماران خاص از جمله مشتری ویژه سیستم خدمات درمانی هستند. یک فرد سالم ممکن است به دلیل یک تصادف یا حادثه، یک بار به بیمارستان مراجعه کند و بعد هم مرخص شود، اما این افراد در طول زندگی خود دائم باید به بیمارستان و مرکز درمانی مراجعه کنند.

حاجی محمود افزود: هزینه تزریق هر بار خون به صورت گلوبال شامل ویزیت، کراس مچ خون، اندازه گیری هموگلوبین و تزریق خون با احتساب کلیه لوازم مصرفی با حذف فرانشیز بیمار و رایگان دراختیار بیمار تالاسمی قرار می‌گیرد. هزینه تزریق وریدی دفروکسامین در مراکز و منزل رایگان و به عهده سازمان بیمه گر است.

مدیرکل دفتر مدیریت خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت گفت: آزمایش‌های قبل از تولد نوزاد برای بیماری‌های خاص دارندگان بیمه سلامت در مراکز تعیین شده رایگان انجام می‌شود. انجام آزمایش‌های هموفیلی و تالاسمی با توجه به ژنتیکی بودن بیماری رایگان است. هزینه پمپ دفروکسامین هر سه سال به صورت صد در صد توسط سازمان در تعهد است. همچنین هزینه جراحی اسپلنکتومی نیز به طور صد درصد در تعهد سازمان قرار دارد.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتدستور پزشکیان برای توقف فوری فروش اینترنتی دارو + نامه

رئیس جمهوری، به وزیر ارتباطات دستور داد طرح فروش اینترنتی دارو بدون هماهنگی با وزیر بهداشت، اجرا نشود.

بهداشت و سلامتایران برنده جایزه جهانی بدون دخانیات شد

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران پس از اهدای جایزه جهانی بدون دخانیات ۲۰۲۵ به معاون حقوقی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، از وی به دلیل رهبری حقوقی در عرصه سلامت تقدیر و تشکر کرد.

بهداشت و سلامتاعلام تخلف سازمان غذا و دارو از سوی هیئت مقررات‌زدایی

دبیرخانه هیئت مقررات‌زدایی اعلام کرد: سازمان غذا و دارو با ممنوع کردن همکاری داروخانه‌ها با سکوهای اینترنتی دچار تخلف شده و خلاف مصوبه هیئت مقررات‌زدایی و رأی دیوان عدالت اداری عمل کرده است.

بهداشت و سلامتنامه رئیس نظام پزشکی به پزشکیان درباره توزیع برخط دارو

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران، در نامه ای به رئیس جمهوری، نسبت به عرضه برخط دارو و خدمات آزمایشگاهی، ابراز نگرانی کرد.