با این خوراکی در ماه رمضان تشنه نمی شوید و کرونا نمی گیرید - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳

با این خوراکی در ماه رمضان تشنه نمی شوید و کرونا نمی گیرید

نوشیدنی

توصیه می کنیم در سوپ و آش افطار از سبزیجات فراوان، آلو و روغن زیتون استفاده شود تا علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، از بروز یبوست و مشکلات گوارشی جلوگیری کند.

خبرنگار اکودام گفتگویی با دکتر نفیسه حسینی یکتا، نائب رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران و معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت انجام داده و در رابطه با “توصیه های طب سنتی برای روزه داری و تقویت سیستم ایمنی بدن در ایام شیوع کرونا” صحبت کردند؛

خوب بخوابید تا سیستم ایمنی بدنتان در ماه رمضان ضعیف نشود!

او گفت: وقتی می خواهیم در خصوص تفویت سیستم ایمنی صحبت کنیم تغذیه بخشی از مسأله است و در مجموع اصلاح سبک زندگی کمک می کند برای اینکه سیستم ایمنی تقویت شود.

وی افزود: ما در طب سنتی شش اصل خواب، تغذیه، ورزش، پاکسازی بدن از مواد زائد و نگهداری مواد خوب در بدن ،هوای مطلوب و حالات روحی و روانی را برای حفظ سلامتی و سبک زندگی صحیح می شناسیم .

دکتر حسینی یکتا خاطرنشان کرد: در ماه رمضان متأسفانه ساعات خواب خیلی خوب و مشخص نیست ولی باید سعی کنیم که تا حد امکان ساعت کافی را برای خوابمان تنظیم کنیم تا کیفیت خواب خوبی را داشته باشیم چون کم خوابی زیاد سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.

متاسفانه ساعات خواب در ماه رمضان خوب نیست و این باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن روزه داران می شود

نائب رئیس انجمن علمی طب سنتی ایران گفت: باید انواع گروه های غذایی را در رژیم غذایی خود در ماه رمضان قرار دهیم به ویژه در این ایام که با بیماری کرونا روبرو هستیم و لازم است سیستم ایمنی قوی تری هم داشته باشیم.

این سوپ و آش را در وعده افطار میل کنید تا بدنتات قوی شود

او ادامه داد: در رژیم غذایی ماه رمضان، غذاهایی چون سوپ و آش را معمولا در افطار داریم ولی توصیه می کنیم در سوپ و آش از سبزیجات فراوان، آلو و روغن زیتون استفاده شود تا علاوه بر تقویت سیستم ایمنی، از بروز یبوست و مشکلات گوارشی جلوگیری کند. همچنین استفاده از به آب پز، شلغم آب پز و کدو حلوایی آب پز هم در ضعف هاضمه و یبوست در این ایام مفید هستند.

حسینی یکتا دو غذای مقوی هم برای وعده ی افطار به منظور تقویت سیستم ایمنی به روزه داران پیشنهاد داد: یک آشی را پیشنهاد می دهیم که ترکیبی از برنج، بلغور، پیاز، مقداری کاهو، اسفناج، جعفری، هویچ، گشنیز و مقدار مورد نیاز نمک و زردچوبه است. همچنین سوپ پیشنهادی ما برای این ایام هم ترکیبی از برنج، ماش، جو، هویچ، کدو، گشتیز، جعفری، آلو بخارا و مقداری گوشت مرغ است که به تقویت سیستم ایمنی می تواند کمک کند.

افرادی که بیماری زمینه ای دارند با این شرایط می توانند روزه بگیرند

این متخصص طب سنتی همچنین ضمن بیان اینکه روزه داران از درهم خوری، سنگین خوری و پرخوری در ایام ماه مبارک خودداری و از غذاهای دیرهضم را کمتر استفاده کنند، گفت: در خصوص افرادی که بیماری زمینه ای دارند ولی می خواهند روزه بگیرند نیز توصیه می کنیم، تحت نظر و تأیید پزشک خود روزه بگیرند نه خودسرانه.

وی اضافه کرد: بنابراین افرادی هستند که بیماری زمینه ای دارند اما سیستم بدنی قوی ای دارند، بیماریشان کنترل شده و در نتیجه پزشکشان اجازه روزه داری را به آن ها می دهد، می توانند بر اساس توصیه های طب سنتی روزه داری خوبی داشته باشند.

افرادی که بیماری زمینه ای دارند اما بیماریشان کنترل شده و پزشکشان اجازه روزه داری به آن ها داده می توانند با توصیه های طب سنتی روزه داری خوبی داشته باشند

چند پیشنهاد غذایی برای روزه داری افراد ریوی و دیابتی

در ادامه معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت به بهداشت نیوز گفت: مثلا به افرادی که سن بالاتری دارند و ضعیف ترند توصیه می کنیم در رژیم غذایی خود در ماه رمضان “نخودآب” را داشته باشند که ترکیبی از به، گوشت گوسفند و پیاز است.

او دو توصیه غذایی مفید هم برای بیماران ریوی و دیابتی داشت: کسانی که مشکلات ریوی دارند، استفاده از سوپ جویی که در آن نخود و مرزه ریخته شده باشد، بسیار کمک کننده است. همچنین در کسانی که دیابت دارند مصرف خورشت کدو، خورشت لوبیا سبز، خورشت بامیه و مصرف پیاز و سبزیجاتی چون شوید و جعفری مفید و مؤثر است.

برای رفع تشنگی و خشکی گلو در طول روزه داری چه بخوریم؟

نایب رئییس انجمن طب سنتی ایران به منظور کاهش تشنگی و خشکی گلو در طول روزه داری به خصوص در ایام شیوع کرونا پیشنهاد خوبی داد: با توجه به اینکه خشکی گلو و تشنگی می تواند خطر ابتلا به کرونا را در افراد افزایش دهد، روزه داران می توانند به منظور رفع تشنگی در طول روزه داری، در زمان سحر به اندازه ی یک قاشق چایخوری از تخم خرفه ای که حداقل چهار تا پنج بار در دوغ خیسانده می شود و دوغ را جذب می کند، استفاده کنند.

وی تأکید کرد: روزه داران از مصرف غذاهای سنگین، خمیری، دیر هضم مانند ماکارونی، لازانیا و پیتزا در زمان سحر پرهیز کنند چون با مصرف این ها ایجاد تشنگی بیشتری نسبت به سایر غذاها در طول روز خواهند داشت.

توصیه های بهداشتی برای مقابله با کرونا را در ماه رمضان رعایت کنید

معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت در آخر به بهداشت نیوز گفت: در ماه رمضان هم مانند روزهای دیگر از مردم می خواهیم تمام توصیه های وزارت بهداشت مانند شستشوی مکرر دست ها، رعایت فاصله گذاری اجتماعی، عدم حضور در تجمعات و اماکن شلوغ را جدی بگیرند. امیدواریم با رعایت نکات بهداشت شخصی و اجتماعی فشار را از روی دوش کادر درمان برداریم و شاهد کم شدن تعداد بیماران کرونایی باشیم.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...