بهترین تغذیه برای سالمندان مبتلا به کرونا - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : دوشنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۴

بهترین تغذیه برای سالمندان مبتلا به کرونا

تغذیه

بر اساس مطالعات و شواهدی که تاکنون صورت گرفته، سالمندان و افراد دارای بیماری زمینه‌ای بیش از سایر افراد در خطر ابتلا به ویروس کرونا هستند و در صورت ابتلا به این بیماری ممکن است بیش از سایر گروه‌ها با عوارض ناشی از آن دست و پنجه نرم کنند.

به گزارش اکودام، یکی از مهم‌ترین نکات هنگام بروز بیماری، داشتن تغذیه مناسب برای حفظ عملکرد طبیعی بدن است. در بیماری کووید ۱۹ بویژه در سالمندان که به طور طبیعی هم مستعد کم آبی هستند، باید مراقب کم آبی بدن بود و به بر طرف کردن مشکلات تنفسی نیز توجه کرد. همچنین لازم است مراقبین این گروه سنی، احتمال کاهش وزن فرد بر اثر شرایط جدید که سوخت و ساز بدن بالا است و بدن مستعد عفونت‌های ثانویه و یبوست است را درنظر داشته باشند. در رژیم غذایی بیمار سالمند، به مصرف انواع غذاهای حاوی آنتی اکسیدان‌ها و ویتامینA، C، E که در انواع میوه و سبزی تازه وجود دارد تاکید کنید.

روغن های گیاهی مایع مثل روغن ذرت، آفتابگردان، سویا، کلزا، کنجد و زیتون منابع خوبی از ویتامین E هستند و مصرف متعادل آنها به تامین این ویتامین کمک می‌کند. باید برای بیمار اهمیت مصرف مایعات و رژیم غذایی مناسب پر فیبر را توضیح داد تا همراهی لازم را با مراقبان خود داشته باشد.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، توصیه‌هایی به شکل کلی در تغذیه سالمندان مبتلا به کووید ۱۹ وجود دارد که عبارتند از:

_ مصرف روزانه ۳ تا ۳.۵ لیتر مایعات و پایین آوردن درجه حرارت بدن برای پیشگیری از کم آبی بدن

_ مصرف رژیم غذایی پرکالری و مواد غذائی نرم مگر اینکه بیمار دچار اضافه وزن یا چاقی باشد

_ مصرف غذهای کم حجم و در تعداد وعده های غذایی بیشتر

_ تاکید به دریافت بیشتر مواد غذایی پر فیبر مثل نان سنگک، نان جو، غلات سبوس‌دار و انواع سبزی و میوه تازه به منظور جلوگیری از یبوست

_ استفاده از آب میوه‌ها و آب سبزیجات مانند آب هویج و آب گوجه فرنگی که سبب دریافت بیشتر مایعات، کالری و تا حدودی فیبر غذایی می‌شود

_ توصیه به نوشیدن مایعات گرم نظیر چای کم رنگ به مقدار فراوان بویژه در صورت وجود احتقان و گرفتگی بینی و حلق

_ تا حد امکان پرهیز از مصرف کربوهیدرات‌ها از جمله قند، شکر و روغن‌های جامد، کره و چربی‌های حیوانی موجود در گوشت، لبنیات پرچرب، خامه و … در برنامه غذایی بیمار

_ مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین های E،C ،B6 ،سلنیوم و روی برای تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر عفونت‌ها. منابع غذایی ویتامین E عبارت اند از تخمه آفتابگردان، جوانه گندم، سیب زمینی و میگو. منابع غذایی ویتامین C عبارتند از خربزه، کلم بروکلی، گل کلم و انواع میوه‌ها. منابع غذایی ویتامین B6 عبارتند از جگر گوساله، سیب زمینی، موز، عدس و اسفناج

_ استفاده از مکمل‌های مولتی ویتامین مینرال خصوصا ویتامین‌های A و C

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتضرورت توجه تصمیم گیران حوزه سلامت به مشکلات آزمایشگاه‌های تشخیص طبی

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان سه انجمن علوم آزمایشگاهی، در گردهمایی که روز پنج‌شنبه برگزار شد؛ خواستار توجه مسئولان و ...

بهداشت و سلامتامید به زندگی در ایران از ۵۵ سال به حدود ۷۸ سال رسیده است

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی صبح پنجشنبه در همایش کشوری قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور در ...

بهداشت و سلامتپزشکیان: امروز نظام سلامت کشور به الگویی برای منطقه و جهان تبدیل شده است

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود پزشکیان در پیام خود به همایش کشوری قدردانی از بهورزان، مربیان و مراقبان سلامت نمونه کشور در...

بهداشت و سلامتقهوه مغز افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی را تقویت می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، مطالعه نشان می‌دهد بیماران مبتلا به فیبریلاسیون دهلیزی که بیش از ۵ فنجان قهوه د...