تهران - رییس جمهوری با تاکید بر اینکه نظارت بر بودجه باید عام باشد، گفت: همزمان با بیماری و بیکاری باید مبارزه کنیم و با همکاری و همراهی همه به نقطه مطلوب در عبور از بیماری کرونا برسیم.
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت گفت: امروز مهمترین مسئله و دغدغه مردم ما سلامت و معیشت است، ما باید کاری کنیم که همزمان با بیماری و بیکاری مبارزه کنیم و اگر بتوانیم این دیدگاه جامع را به خوبی اجرایی و عملیاتی کنیم، انشاءالله قدم به قدم می توانیم شرایط کشور را به سمتی هدایت کنیم که برای مردم ما مطلوب باشد.
وی افزود: ویروس کرونا یک معضل برای همه کشورهای جهان است و تقریبا همه دنیا از جمله سیاست، اقتصاد، هم سبک زندگی مردم در جهان، تجارت و معاملات همه چیز تحت تاثیر شرایط جدید قرار گرفته است و برای اولین بار است که یک بیماری نامش تبدیل به یک معیار تاریخی برای محاسبات شده است
رییس جمهوری با اشاره به این که امروز دوران کرونا و پساکرونا داریم، گفت: امروز مهم است که در دوران کرونا چگونه با این بیماری مقابله کنیم و بعد از پایان دوران چگونه مسائل اقتصاد را سامان دهیم.
روحانی اضافه کرد: برای موفقیت در این امر، دولت، همه قوا و ارکان کشور باید در کنار یکدیگر باشند. یک وظایف برعهده دولت، یک وظایفی برعهده بخشهای دیگر حاکمیتی و بخشهای مهمی هم برعهده مردم است. دولت وظیفه دارد برای شناسایی افراد مبتلا اقدام و آنها را از جامعه جدا کند. آنها را به بیمارستانها و نقاهتگاهها هدایت کند تا آنها درمان شوند و بیماری آنها به بخشهای دیگر جامعه سرایت ندهد. وظیفه دوم دولت، مراقبت و نگهداری از کسانی است که نیازمند تخت بیمارستانی و بخش مراقتبهای ویژه هستند.
کادر پزشکی ما در برابر مردم سرافراز است
وی با بیان اینکه هم در مورد شناسایی مبتلایان و هم در مورد مراقبت و پرستاری از بیماران، وزارت بهداشت و درمان تلاش بسیار خوبی انجام داده است، تصریح کرد: کادر پزشکی ما در این مقطع تاریخی از پایان بهمن تا به امروز بخشی سرافزار در برابر مردم است. ما در تاریخ بسیار سرافرازیم که از روز اول تا به امروز در هیچ استان و شهرستانی، بیماری نبوده که به بیمارستان مراجعه کند و درب بیمارستان به روی او باز نباشد یا تخت بیمارستانی نیاز داشته باشد اما تخت نداشته باشیم یا تخت برای بخش مراقبتهای ویژه نیاز داشته باشد و ظرفیت خالی نداشته باشد.
روحانی با بیان اینکه پزشکان، پرستاران و همه بخش درمانی مجاهدت و فداکاری فوقالعاده شبانهروز برعهده داشتند و ساعتی نبوده که از فعالیت دست بکشند، خاطرنشان کرد: در کشورهای دیگر بوده که بیماری به بیمارستان مراجعه کرده، تحت خالی هم بوده اما پرستار و پزشک به اندازه کافی نبوده است. براساس آمارها در کشورهایی تخت وجود داشته، اما تخت آیسییو وجود نداشته است.
وی ادامه داد: ما حتی یک نمونه در این سه ماه سراغ نداریم که کسی به بیمارستان مراجعه کند و او را برگردانده یا تخت نیاز داشته باشد یا به خاطر فقر مالی بستری نشود.
رییس جمهوری با اشاره به به تامین و پرداخت بیمه اقشار کم درآمد کشور، اظهارداشت: دولت حتی اعلام کرده است که خدمات درمانی اتباع خارجی که به طور قانونی در کشور ما زندگی می کنند، رایگان انجام شود.
روحانی تهیه و تامین لوازم مورد نیاز مردم و تجهیزات بیمارستانی کشور را وظیفه سوم دولت عنوان کرد و گفت: دولت وسایل بهداشت عمومی مردم و یا تجهیز پزشکان و پرستان مانند کیت آزمایش کرونا و یا ونتیلاتور و یا تختهای سی تی اسکن، دستکش و ماسک و مواد ضدعفونی و لباسهای مورد نیاز کادر در مانی و همچنین مواردی که مورد نیاز مردم بود، تامین شد.
وی یادآورشد: برای تامین اقلام بهداشتی مورد نیاز کشور یک تلاش همه جانبه آغاز شد در کارگاههای در بخش های دولتی و خصوصی ما و نیروهای مسلح و وزارت صمت. همه به میدان آمدند تا این وسایل تهیه شود و امروز در ماسکهای ویژه N۹۵مورد نیاز پرستاران و لباس ویژه و گان و دارو هیچ نیازمندی در بیمارستانها وجود دارد و روزانه تامین می شود.
رییس جمهوری افزود: بیشتر موارد بهداشتی مورد نیاز هم در اختیار مردم است، در مواد ضدعفونی مشکلی وجود ندارد البته در برخی موارد مانند ماسک شاید به اندازه کافی موجود نباشد که در این خصوص در هفتههای آینده با افزایش تولید این مشکل حل خواهد شد.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش شرایط کشور را در تامین اقلام بهداشتی را قابل مقایسه با کشورهای پیشرفته قابل مقایسه دانست که به علت انجام یک کار بزرگ در کشور است.
وی تامین نیازمندی های عمومی وظیفه چهارم دولت عنوان کرد و گفت: مواد غذایی مورد نیاز مردم در طول این مدت تامین شده است و زمانی نبوده که مردم به فروشگاهها مراجعه کنند و با قفسه خالی مواجه شوند و بیان شود که بروید و دو روز دیگر مراجعه کنید در صورتی که بسیاری از کشورها با آن دست به گریبان بودند.
رییس جمهوری با تشکر از بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی و گمرک و گفت: در دوران کرونا حمل در نقل و تردد در کشور کاهش و گاهی متوقف شده است، اما در زمینه کالا و بار از اسفند ۹۸ تا هم اکنون تردد کامیونهای ما بیش از سالهای گذشته است که نشان میدهد هر چه مورد نیاز بوده تامین شده و همه تلاش کردند و به صحنه آمدند و یک جهاد عمومی را شاهد بودیم تا مردم در تامین نیازمندیهای روزمره خود با مشکل مواجه نشوند.
طرح بزرگی در آب و خاک در تابستان و پاییز افتتاح میشود
روحانی با بیان اینکه در سال ۹۹ شرایط بخش کشاورزی از سالهای قبل بهتر است،گفت: در زمینه تولیدات زراعی پیش بینیها این است که این سال ۳.۵ تا ۴ درصد افزایش تولید داشته باشیم در زمینه گندم پیشبینی شده است ۱۴ میلیون تن گندم تولید شود که هر چه مورد نیاز مصرفی کشور در بخشهای مختلف است، تامین میشود.
رییس جمهوری با اشاره به آمار و ارقام وزارت جهاد کشاورزی گفت: پیش بینی میشود در سال ۹۹ محصول برنج ۲.۶ میلیون تن است که نیازمندیهای کشور را تامین میکند و تولید شکر ۱.۷ میلیون تن خواهد بود که نیاز کشور را تامین میکند ؛ علاوه بر این شرایط ما در بخش آبزیان بهتر خواهد شد که رشد محصولات و تولید را نشان میدهد.
وی گفت: طرح های ۴۶ هزار هکتار اراضی در سیستان و بلوجستان که مورد نظر دولت بود تقریبا فعال شده است و ۲۹۵ هزار هکتار خوزستان و ایلام نیز آماده و فعال شده است.
روحانی یادآورشد: با توجه به اقدامات مختلف در بخش کشاورزی و هم اقدامات زیربنایی مانند آمادهسازی زمین تامین آب و سدها و کانال کشی و زه کشی و همه به دلیل بارش رحمت الهی است که امسال کمی کمتر از سال گذشته تداوم داشته، امیدواریم محصول بیشتر و بهتری داشته باشیم و سال بسیار خوبی را پیش رو داریم.
رییس جمهوری خاطرنشان کرد: حدود ۵۰ تالاب آبگیری شده است و دریاچه ارومیه که یکی از مسائل مهم دولت است به شرایط ۱۰ سال قبل برگشته است؛ طرحهای بزرگی در زمینه آب و خاک داریم که در تابستان و پاییز افتتاح میشود.
روحانی گفت: امیدواریم کل طرح گرمسیری که سالها است از زمان دولت های قبل روی آن کار شده است و این دولت نیز در این زمینه قدمهای بزرگی برداشته است نهایی خواهد شد.
ادامه دارد