سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت به آخرین وضعیت اقلام بهداشتی ضد کرونا در کشور اشاره کرد و افزود: بررسی روند تولید الکل (اتانول) در بازه زمانی ابتدای اسفند ماه (آغاز شیوع کرونا در کشور) تا سیزدهم فروردین ماه حاکی از تولید ۹ میلیون و ۷۵۱ هزار و ۷۷۲ لیتر از این محلول است.
به گزارش اکودام، «مهدی صادقی نیارکی» امروز شنبه افزود: پیش از شیوع کرونا میزان تولید روزانه اتانول ۱۷۰ هزار لیتر با برآورد سالیانه ۵۸ میلیون و ۸۰۰ هزار لیتر بود.
این مقام مسوول بیان داشت: بالاترین میزان تولید شده الکل اتانول در تاریخ نوزدهم اسفندماه با بیش از ۳۴۴ هزار لیتر انجام شده و اکنون تعداد ۲۷ بنگاه به تولید این محصول اشتغال دارند.
ماسک تنفسی یک بار مصرف
وی در خصوص تولید ماسک تنفسی یکبار مصرف توسط بنگاه ها گفت: مجموعه تولیدات در بازه زمانی یاد شده (ابتدای اسفند تا ۱۳ فروردین) ۲۴ میلیون و ۲۷۲ هزار و ۲۵۶ عدد بوده است.
صادقی نیارکی با بیان اینکه بالاترین میزان تولید این محصول در مورخ نهم فروردین ماه با یک میلیون عدد بوده، خاطرنشان کرد: پیش از شیوع کرونا روزانه تنها ۲۰۰ هزار عدد از این محصول تولید میشد که برآورد میزان تولید سالیانه آن ۶۰ میلیون عدد بود.
وی اظهار داشت: اکنون ۲۶ بنگاه در زمینه تولید ماسک در کشور فعالیت میکنند.
افزایش ۸ برابری تولید مواد ضدعفونی کننده
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت همچنین با بررسی روند تولید مواد ضدعفونی کننده، یادآور شد: پیش از کرونا میزان تولید روزانه این محصول ۵۰ هزار لیتر با برآورد میزان تولید سالیانه ۱۵ میلیون لیتر بود، اما پس از شیوع این بیماری میزان تولید آن از ابتدای اسفند ۹۸ تا سیزدهم فروردین به متوسط روزانه ۴۰۰ هزار لیتر رسیده است.
وی تصریح کرد: بر این اساس تولید مواد ضدعفونی کننده نسبت به قبل هشت برابر شده، ضمن اینکه تعداد واحدهای فعال تولید کننده آن ۴۰ بنگاه است.
افزایش ۳۰ درصدی تولید صابون
این مقام مسوول در خصوص روند تولید صابون در کشور نیز گفت: تولید این محصول پیش از کرونا روزانه ۱۸۴ تن و برآورد میزان تولید سالیانه آن ۵۵ هزار تن بود، اما پس از شیوع کرونا متوسط تولید آن در ۴۲ روز منتهی به سیزدهم فروردین روزانه ۲۴۰ تن شده است.
وی خاطر نشان کرد: درصد افزایش تولید روزانه صابون ۳۰ درصد معادل ۵۶ تن در روز بوده است.
تولید مایع دستشویی
صادقی نیارکی بیان داشت: پیش از کرونا روزانه ۳۳۳ تن مایع دستشویی در کشور تولید میشد، اما متوسط تولید روزانه آن در مدت یاد شده به روزانه ۴۵۰ تن افزایش یافته است.
تولید دستکش طبی
وی درخصوص تولید دستکش طبی (معاینه و جراحی) نیز گفت: در حالی که پیش از کرونا روزانه دو میلیون عدد از این محصول تولید میشد اما در ۴۲ روز منتهی به ۱۳ فروردین، به متوسط روزانه ۴.۵ میلیون عدد افزایش یافته است؛ به عبارتی درصد افزایش تولید روزانه دستکش طبی ۱۵۰ درصد معادله ۲.۵ میلیون عدد در روز بوده و تعداد واحدهای فعال آن چهار بنگاه است.
تولید دستکش شیلد
سرپرست معاونت امور صنایع وزارت صنعت ادامه داد: در حالی که پیش از شیوع این بیماری روزانه تنها ۷۰ عدد دستکش شیلد محافظ صورت در کشور تولید می شد، این آمار با رشدی ۳۰ برابری از ابتدای اسفند تا سیزدهم فروردین به متوسط روزانه ۲۰ هزار عدد افزایش یافته، در این زمینه فقط یک بنگاه در کشور فعالیت دارد.
وی با اشاره ای به روند تولید لباس یکسره (کاورال) کرد که پیش از این بیماری روزانه ۱۱۶ عدد از آن تولید میشد، اما در بازه زمانی یاد شده با افزایش ۲۷۶ برابری به روزانه ۳۲ هزار عدد افزایش یافته است.
صادقی با اشاره به فعالیت ۱۸ بنگاه در این زمینه، خاطرنشان کرد: از محل قرارداد اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنعت نساجی و پوشاک، تعداد ۲۰ هزار عدد دست لباس محافظ (کاورال) تحویل سازمان غذا و دارو شد.
وی اضافه کرد: زمینه تولید ۲۰ هزار دست لباس محافظ دیگر نیز از محل پارچه های اهدایی انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پتروشیمی ایران با تعاونی تامین نیاز انجمن صنایع پوشاک ایران فراهم شده که اجرایی شدن آن منوط به عقد قرارداد بین تعاونی مذکور با سازمان غذا و دارو است.