مشاوره تغذیه برای بهبود یافتگان کرونا ضروری است - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

مشاوره تغذیه برای بهبود یافتگان کرونا ضروری است

رییس انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی کشور معتقد است که مشاوره و توصیه‌های تخصصی تغذیه‌ای برای بیماران بهبود یافته از کرونا در زمان ترخیص توسط رژیم درمانگر ضروری است و این افراد باید مدت ۶ ماه تا یک سال تحت نظر و پیگیری باشند.

به گزارش وزارت بهداشت، جلال الدین میرزای رزاز روز پنجشنبه درباره اهمیت تغذیه برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا بیان کرد: به دلیل نوظهور بودن بیماری ناشی از ویروس کرونا، با استناد به مطالعات انجام شده در سایر بیماری‌های مشابه مانند سارس و مرس، دیده شده که ظرفیت سیستم تنفسی و سیستم ایمنی افراد حتی پس از گذشت یک سال به حالت عادی برنمی‌گردد. همچنین نقص در عملکرد کبد ممکن است مدت‌ها طول بکشد و مشکلات عصبی روانی ناشی از ابتلا به بیماری تا هفته‌ها پس از بهبود دیده شده که بر کیفیت زندگی افراد تاثیرگذار است.

این استاد دانشگاه افزود: سال‌هاست که اهمیت و نقش تغذیه در افزایش و توانایی عملکرد سیستم ایمنی در برابر آلودگی‌ها و عفونت‌هایی که سلامت انسان را تهدید می‌کنند، اثبات شده است. با برخورداری از الگوی غذایی سالم، علاوه بر پیشگیری و بهبود روند درمان، می‌توان در دوران بازتوانی، به تسریع فرایند بهبود، ترمیم سیستم ایمنی، ترمیم بافت‌های آسیب دیده با بازگشت به فیزیولوژی نرمال بدن و جلوگیری از ابتلای دوباره کمک کرد.

رییس انجمن تغذیه ایران درباره نحوه ارائه برنامه غذایی مناسب به بیماران، جمع آوری و ارزیابی وضعیت جسمی و تغذیه‌ای بیماری بر اساس اطلاعات فردی بیمار شامل سن، جنس، شغل، وضعیت تاهل و معیشت، بررسی دسترسی به مواد غذایی را ضروری دانست و گفت: باید به این داده‌ها، اطلاعاتی چون سوابق پزشکی، ارزیابی وضعیت تغذیه بیمار بهبود یافته، ارزیابی تن سنجی، ارزیابی بالینی و بررسی داروهای مصرفی برای جلوگیری از اثر تداخل غذا و دارو را هم اضافه کرد.

میرزای رزاز اظهار کرد: سوء‌تغذیه پس از درمان، به دلیل عدم آگاهی مراقبان بیمار در منزل می‌تواند موجب تضعیف مجدد سیستم ایمنی بیمار شود.

وی بیان کرد: این توصیه‌ها و دستورالعمل‌ها بر اساس نخستین راهنمای بالینی تغذیه‌ای بیماران کرونا در کشور تهیه شده که انستیتو تحقیقات تغذیه‌ای و صنایع غذایی ایران از جایگاه قانونی و رسالت سازمانی در خصوص تغذیه در ایام کرونا تا به امروز سه راهنمای بالینی را تدوین کرده و به زبان انگلیسی ترجمه و در اختیار سازمان جهانی بهداشت نیز قرار داده و کشورهای منطقه مدیترانه شرقی (کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا) بر اساس راهنمای بالینی ارسالی ایران به سازمان جهانی بهداشت در حال فعالیت هستند.

به گزارش  اکودام، مطالعات اخیر نشان می‌دهند هنوز هیچ روش اختصاصی وجود ندارد که با تقویت سیستم ایمنی بتوان از ابتلای افراد، به‌ خصوص افراد مبتلا به دیابت، به ویروس کرونای جدید پیشگیری کرد. به طور کلی آرامش (کنترل استرس)، خواب کافی و تغذیه مناسب می‌تواند منجر به بهبود عملکرد سیستم دفاعی بدن شوند.

مهدیه مدرسی متخصص تغذیه در این زمینه گفته بود: از توصیه به مصرفه مکمل‌ها بدون نظر پزشک خودداری شود، زیرا مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر محافظتی ثابت شده‌ای در پیشگیری از بیماری‌های عفونی ندارند.

تا ظهر چهارشنبه (دیروز) ۶۴۵۸۶ نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و ۳۹۹۳ نفر به علت ابتلا به این ویروس فوت کرده و ۲۹۸۱۲ نفر نیز بهبود یافته‌اند.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...