رونمایی از ۱۰ تهدید عمده اقتصاد جهان در عصر کرونا! - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳
مجمع جهانی اقتصاد بررسی کرد

رونمایی از ۱۰ تهدید عمده اقتصاد جهان در عصر کرونا!

در شرایطی که دنیا درگیر ویروس کرونا است مجمع جهانی اقتصاد از تهدید دیگری که زمینه ساز ویرانی اقتصاد دنیا می شود پرده برداری کرده است . این تهدید تغییرات جوی و بی توجهی دنیا به این مساله است که می تواند آسیبهای زیادی به همراه بیاورد و ضمن از بین رفتن انسانهای زیادی باعث تخریب اقتصاد دنیا هم شود.

به گزارش اکودام، تغییرات زیست محیطی و استفاده بیش از حد از منابع طبیعی در دنیا از خطرات بزرگی هستند که در دهه های آتی زندگی انسانها را  تهدید می کند و می تواند آسیبهای زیادی به اقتصاد دنیا وارد کند. تهدیدی که شاید در این روزهای کرونایی کمتر مورد توجه رسانه ها قرار گرفته باشد ولی سازمانهای جهانی اقتصاد هنوز هم با جدیت بر اهمیت آن روی زندگی انسانها تاکید دارند و بر این باورند تاثیر این مساله روی اقتصاد دنیا می تواند بزرگتر از بحران کرونا باشد.

مجمع جهانی اقتصاد در مطالعه اخیر خود با نام گزارش ریسکهای جهانی نوشت:« برای اولین بار در طول تاریخ بشر، خطرات زیست محیطی اولین و اصلی ترین و تاثیر گذارترین مساله روی اقتصاد جهانی است . بحرانی که باعث از بین رفتن بسیاری از گونه های گیاهی و حیوانی در دنیا می شود و شرایط سخت آب و هوایی مانند افزایش شدید دمای هوا و افزایش سیل ها را به همراه می آورد.»

پنج عامل خطر برای اقتصاد دنیا به محیط زیست مربوط است

طبق این گزارش ده خطر بزرگی که اقتصاد دنیا را در سال جاری تهدید خواهد کرد عبارتند از شرایط بد آب و هوایی، شکست در مقابله با تغییرات جوی، بلایای طبیعی ، از بین رفتن گونه های زیستی روی کره زمین، بلایای زیست محیطی ایجاد شده توسط انسان، کلاهبرداری و دزدی، حملات سایبری، بحران های آبی ، شکست در اداره اصولی دنیا و در نهایت ایجاد حباب در اپپرزش دارایی ها.

این اولین بار در دنیا است که ۵ عامل اول خطر برای اقتصاد دنیا، تغییرات زیست محیطی و تبعات بی توجهی به محیط زیست است  و می توان آن را نقطه آغاز تغییرات بزرگ در دنیا دانست.

مجمع جهانی اقتصاد به جلسات قبلی برگزار شده در این مجمع و در دیگر سازمانهای بین المللی در مورد عدم آمادگی دنیا برای مقابله با بحران های ناشی از همه گیری ها  در دنیا اشاره کرد و نوشت:« در چند سال اخیر بارها هشدار داده شده بود که دنیا برای مواجهه با یک همه گیری آمادگی لازم را ندارد ولی توجهی به این مساله نشد و موجب شد تا در زمان وقوع بحران شمار زیادی از کشورها با چالش مواجه شوند و اقتصاد دنیا با تهدیدی جدی روبرو شود.  حال مساله تغییرات جوی و انتشار بیش از حد کربن در دنیا مطرح است که مدتها است ما در مورد آن هشدار می دهیم. مساله ای که می تواند زمینه ساز ایجاد بیماریهای زیاد روی زمین شود، می تواند اقتصاد را با چالشهای زیادی روبرو کند، شمار حوادث طبیعی را افزایش دهد و مشکلات بسیار زیادی به همراه بیاورد. اگر دنیا سال ۲۰۲۰ را به عنوان سالی که باید برای مقابله با این بحران وارد میدان شود و سیاستهای تازه ای وضع و اجرا کند، از دست بدهد باید منتظر شروع بحران های انسانی و اقتصادی ناشی از تغییرات جوی  باشد.»

سال ۲۰۲۰ سالی مهم است

مجمع جهانی اقتصاد در این گزارش نوشت:« سال ۲۰۲۰ میلادی سالی  بسیار مهم  برای مقابله با این بحران است. کشورهای دنیا باید برای اجرای مفاد توافق نامه پاریس وارد عمل شوند و برنامه پنج ساله خود که زمینه را برای کاهش انتشار کربن فراهم می کند را مرور کنند. بررسی ها نشان داده است اغلب کشورهای دنیا در این زمینه موفقیت چندانی بدست نیاورده اند و در اغلب کشورها رشد اقتصادی همراه بوده است با تخریب محیط زیست و افزایش انتشار گازهای آلاینده.

سازمان رصد فعالیتهای زیست محیطی که یک مرکز مستقل برای مطالعه در زمینه تغییرات جوی در سالهای اخیر است و  وظیفه بررسی وضعیت ۳۲ کشوری که ۸۰ درصد از گازهای گلخانه ای در دنیا را تولید می کنند، را بر عهده دارد در گزارش اخیر خود در مورد عدم پایبندی دنیا به اصول توافق پاریس هشدار داده است .

در این گزارش آمده است: « دنیا باید منتظر افزایش دمای زمین و تبعات منفی آن باشد. در صورتی که تغییری کلیدی در وضعیت انتشار گازهای گلخانه ای در دنیا ایجاد نشود تا انتهای قرن جاری میلادی دمای هوای زمین ۲.۸ درجه افزایش خواهد یافت که دو برابر میزان  تعیین شده در توافق پاریس است. به همین دلیل کشورهای دنیا باید در سال جاری گام های مهمی برای مقابله با  افزایش انتشار کربن بر دارند و بدانند که این سیاست  برای حفظ اقتصاد و امکان زندگی روی  کره زمین حیاتی است.»

چرا افزایش دمای زمین مهم است

طبق توافق پاریس باید در دنیا سیاستهایی اجرا شود که مانع  از افزایش دمای زمین بیش از ۱.۵ درجه سانتی گراد بشود. حال سوال این جاست که بیشتر شدن دمای زمین چه تبعاتی دارد؟

مجمع جهانی اقتصاد در این زمینه نوشت: « در صورتی که دمای زمین ۱.۵ درجه افزایش یابد ۱۴ درصد از ساکنان کره زمین هر پنج سال یکبار با مشکل ناشی از موج های شدید گرمایی و اثرات ان روی کشاورزی و زندگی خود روبرو می شوند ولی اگر دمای کره زمین  ۲ درجه افزایش یابد سهم این افراد به ۳۷ درصد جمعیت زمین می شود و تاثیر آن روی اقتصاد دنیا ۲.۶ برابر حالتی است که دما ۱.۵ درجه افزایش یابد.از طرف دیگر با افزایش دما تا مرز ۱.۵ درجه هر ۱۰۰ سال تنها یک سال ما شاهد تابستان های بدون یخ در قطب خواهیم بود ولی اگر دمای کره زمین ۲ درجه افزایش یابد هر ده سال یک بار این اتفاق می افتد و در نتیجه اثرات مخرب این مساله ده برابر شرایطی می شود که   افزایش دما در سطح ۱.۵ درجه ثابت باقی می ماند.نکته دیگر افزایش سطح آب دریاها است که در صورت افزایش دمای زمین تا مرز ۱.۵ درجه تا سال ۲۱۰۰ میلادی ۰.۴ متر بیشتر می شود ولی با رسیدن میزان افزایش دما به مرز ۲ درجه از ۰.۴۶ متر فراتر می رود. از بین رفتن ۸ درصد از مهره دارا۶۶۰ن و ۱۶ درصد از گونه های گیاهی و ۱۸ درصد از گونه های حشرات در صورت رسیدن میزان افزایش دما به مرز ۲ درصد فاجعه ای جدی است.»

 

سرخط اخبار اقتصاد و بازار

اقتصاد و بازار۲۵۰۰ خودرو و تاکسی برقی از گمرک ترخیص شد

به گزارش خبرگزاری مهر، حسن کریمی سنجری مدیر طرح خودروهای برقی وزارت صنعت معدن تجارت در مصاحبه با رادیو گفت: در حال حاضر ...

اقتصاد و بازار«زیرساخت و انرژی» مشکل اصلی صنایع استان سمنان است

عباس علی آبادی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، در حاشیه سفر به سمنان به همراه هیأت دولت سیزدهم ضمن بیان اینکه صنعت مزیت اصلی ...

اقتصاد و بازارعراق؛ شریک تجاری همیشگی ایران/ پیش بینی رشد ۱۵ درصدی صادرات

به گزارش خبرنگار مهر، کارشناسان اقتصادی معتقدند که صدور کالا به کشورهای همسایه در تجارت خارجی هر کشوری از جایگاه ویژه ای...

اقتصاد و بازارارائه مجوزهای ترخیص کالا از طریق سامانه یکپارچه

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا کاظمی مشاور رئیس کل گمرک ایران، گفت: به استناد تبصره (۱) ماده (۳) آئین نامه اجرایی ماده ۵ ...