تدفین جانباختگان کرونا براساس پروتکل وزارت بهداشت - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳

تدفین جانباختگان کرونا براساس پروتکل وزارت بهداشت

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با بیان اینکه روی اجساد جانباختگان کرونایی آهک ریخته نمی شود اظهار کرد: تدفین و خاک سپاری جانباختگان مبتلا به کرونا طبق پروتکل وزارت بهداشت و با رعایت موازین بهداشتی انجام می پذیرد و توصیه می شود که سنگ قبر جانباختگان در اثر کرونا در اسرع وقت نصب شود.

مجید تاجیک ضمن تشریح نحوه تدفین اجساد جانباختگان براثر ابتلا به کرونا اظهار داشت: جسد افرادی که در بیمارستان در اثر ابتلا به کرونا فوت می کنند یا احیاناً در منزل فوت می‌کنند و توسط اورژانس به بیمارستان انتقال داده می‌شوند؛ در شرایط خاصی مطابق دستورالعمل‌‌‌های وزارت بهداشت، ابتدا مورد گندزدایی قرار می گیرند، سپس داخل کیسه‌ های مخصوص قرار گرفته و با آمبولانس‌های ویژه‌ای به آرامستان انتقال می یابند. این آمبولانس‌های حمل کننده نیز پس از انتقال اجساد ضدعفونی می‌شوند.

متصدیان تدفین مجهز به وسائل کامل حفاظت فردی و بهداشتی هستند

مهندس تاحیک در ادامه گفت: در آرامستان‌ها افرادی که مجهز به وسائل کامل حفاظت فردی و بهداشتی هستند این اجساد را از کیسه‌ها خارج می‌کنند. درصورت وجود شرایط بهداشتی متوفیان را می توان با حفظ شرایط و رعایت نکات لازم بهداشتی و حفاظتی غسل داد اما درصورت عدم مهیا بودن شرایط بهداشتی لازم اجساد را تیمم می‌دهند و البته این تیمم نیز باید با لباس حفاظت فردی و رعایت موارد حفاظتی انجام پذیرد.

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه تاکید کرد: بعد از غسل یا تیمم اجساد مذکور مجددا با استفاده از هیپوکلریت سدیم ۰,۵ درصد گندزدایی می‌شوند، سپس جنازه را بسته ‌بندی کرده، در داخل نایلون قرار می‌دهند و در نهایت دفن می ‌کنند.

روی اجساد آهک ریخته نمی‌شود/ عمق قبر حداقل ۲ متر باید باشد

به گفته مهندس تاجیک قبری که برای دفن این اجساد حفر می‌شود باید حداقل ۲ متر عمق داشته باشد البته عمق این قبر بستگی به سطح آب‌های زیرزمینی منطقه نیز دارد؛ یعنی اگر سطح آب زیرزمینی بالاست، باید آن قبر نیز ایزوله شود.

وی با اشاره به این که روی اجساد آهک ریخته نمی‌شود درخصوص نحوه تدفین گفت: ابتدا یک لایه آهکی در کف قبر پاشیده می‌شود، سپس جسد را درون مزار گذاشته و بر روی آن خاک می ‌ریزند و این موارد نیز باید در شرایط کاملاً ایمن انجام شود.

مهندس تاجیک با اشاره به وجود ویروس در جسد جانباختگان و عدم مشخص بودن زمان ماندگاری ویروس افزود: سطح خاکی که روی مزار این اجساد ریخته می‌شود باید ۳۰ سانتی متر بالاتر از بقیه قبور باشد تا درصورت فرونشست قبر مشکلی ایجاد نشود.زیرا اگر عمق مزار این افراد سطحی و کم باشد، امکان دارد بر اثر تغییرات زمین و یا عبور حیوانات و کندن سطح آن، ویروس انتشار پیدا کرده و ایجاد آلودگی کند.

وی هدف از پاشیدن یک لایه آهک در کف قبر را  جلوگیری از انتشار آلودگی در محیط زیست طبق برشمرد و گفت: این کار به دلیل این که ویروس موجود در جسد امکان دارد خاک را آلوده کرده و از طریق خاک به آب ‌های زیرزمینی انتقال یابد انجام می شود. البته این پروتکل فقط در مورد بیماران کرونایی انجام نمی شود بلکه درمورد اکثر بیماری های عفونی خطرناک با هدف جلوگیری از انتشار بیماری انجام می پذیرد.

قبور جان‌باختگان در ایمن ترین نقطه آرامستانها باشد

مهندس تاجیک خاطرنشان کرد : گرچه طبق دستورالعمل ها توصیه می شود این اجساد در امن ترین نقطه آرامستانها از نظر زیست‌محیطی دفن شوند اما می تواند طبق خواسته خانواده متوفی و البته باحفظ شرایط بهداشتی و رعایت دستورالعمل لازم جسد در هر نقطه ای از آرامستان دفن شوند.

برگزاری مراسم تدفین جانباختگان کرونا با حداقل تعداد افراد

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه بر اجتناب از ایجاد تجمع  برای یپشکیری از انتشار بیماری تاکید کردو گفت: پیشنهاد ما این است که در شرایط فعلی مراسم تشییع نه فقط در مورد جانباختگان کرونایی بلکه حتی درمورد افرادی که به علت سایر بیماری‌ها درگذشته‌اند با حداقل تعداد جمعیت برگزار شود تا از ایجاد تجمع و فراهم شدن زمینه انتقال و گسترش بیماری جلوگیری شود.

وی افزود: توصیه می شود حداقل تعداد افراد در این مراسمها شرکت کنند تا ازدحام ایجاد نشود و افرادی که به مراسم تشییع و یا هر پروسه مربوط به آن می روند باید گندزدایی لازم را انجام دهند. حداقل فاصله یک و نیم متری را با یکدیگر رعایت کرده  و از خوردن و آشامیدن، روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن یکدیگر در این مراسم اجتناب و صرفا به عرض تسلیت شفاهی، بدون تماس اکتفا کنند.

سنگ قبر جانباختگان در اثر کرونا در اسرع وقت نصب شود

براساس گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، به گفته مهندس تاجیک نزدیکان این جانباختگان باید حداقل فاصله ۱,۵ تا ۲ متری را با اجساد متوفی داشته باشند و از دست زدن به مزار تا زمانی که سنگ قبر روی آن نگذاشته ‌اند، خودداری کنند .

رئیس گروه سلامت محیط معاونت امور بهداشتی دانشگاه توصیه کرد که در حداقل‌ زمان ممکن روی قبر این افراد بتن ‌ریزی شده و سنگ قبر کارگذاشته شود زیرا برخی قبور دچار نشست خاک می‌شوند. اما بعد از بتن ریزی و نصب سنگ قبر دست زدن به مزار مانعی ندارد.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...