۵راهکاری که تولید را جهش‌گونه حرکت می‌دهد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱۸ اردیبهشت , ۱۴۰۴
رئیس اتاق بازرگانی تهران

۵راهکاری که تولید را جهش‌گونه حرکت می‌دهد

مسعود خوانساری

رئیس اتاق بازرگانی تهران با برشمردن ۵ راهکاری که تولید را جهش‌گونه افزایش می‌دهد، گفت: بهبود فضای کسب و کار در کنار ثبات در رویه‌ها و قوانین، می‌تواند کاتالیزوری برای رونق تولید باشد.

مسعود خوانساری با اشاره به نامگذاری سال ۱۳۹۹ از سوی مقام معظم رهبری به نام «جهش تولید» گفت: «امنیت محیط کسب و کار»، «ثبات در رویه‌ها، قوانین و مقررات»، «ثبات در شاخص‌های کلان اقتصادی از جمله ریال، ارز، تورم، نقدینگی»، «عدم دخالت دولت در امور بخش‌خصوصی و کاهش رقابت منفی بنگاههای دولتی با فعالان اقتصادی»، «افزایش تامین نقدینگی بنگاههای تولیدی متناسب با تورم»، «تغییر نظام مالیاتی و تامین اجتماعی» از جمله راهکارهایی است که می‌تواند منجر به جهش تولید شود، این در حالی است که بخش خصوصی نیز باید به موازات دولت تلاش کند تا کارایی خود را بالا برده و تکنولوژی های جدید را به کار بندد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران افزود: جهش یا رونق تولید زمانی رخ خواهد داد که محیط کسب و کار در کشور، یک محیط آرام و بدون تنش باشد که در همین ارتباط باید به این نکته اشاره کرد که اگر قرار باشد جهشی در تولید ایجاد شود، باید موانع بر سر راه کسب و کار را از پیش رو برداریم.

وی اظهار داشت: مهمترین موضوعی که می‌تواند منجر به جهش تولید شود، کاهش بروکراسی حاکم بر اقتصاد ایران است؛ ضمن اینکه باید مقررات و قوانین بیش از اندازه و دست و پاگیری که بر سر راه تولید و کسب و کار وجود دارد، نیز از میان برداشته شود.

خوانساری با بیان اینکه دولت بزرگ، باعث کندی کار در بخش خصوصی است، تصریح کرد: هر چقدر که دولت اجازه بدهد بخش خصوصی فعالیت خود را بیشتر کند و قوه مجربه بتواند از طریق نظارت‌های عالیه خود، از فعالیت بخش‌خصوصی مالیات بگیرد، تولید از رونق بیشتری برخوردار خواهد شد و کسب و کارها جان می‌گیرند؛ به نحوی که دولت به جای اینکه خود را رقیب بخش خصوصی بداند، بر عملکرد او نظارت داشته باشد؛ پس برای اینکه شاهد جهش در تولید باشیم، نگاه ما به اقتصاد کشور و محیط کسب و کار باید تغییر یابد.

به گفته وی، اگر قرار است که کشور توسعه پیدا کند، تنها راه آن، توسعه بخش‌خصوصی است؛ البته باید توجه داشت که توسعه بخش خصوصی به این معنا نیست که حرکت ولنگاری در اقتصاد داشته باشد، بلکه دولت باید نظارت‌های کافی بر عملکرد این بخش صورت داده و اجازه بدهد که بخش خصوصی فعال باشد و نرخ کالاهای تولیدی آن، بر اساس عرضه و تقاضا و در قالب یک مکانیزم رقابتی تعیین شود؛ پس دولت تنها باید در نقاطی که لازم است، به قیمتگذاری ورود کند و به صورت استثنایی و در موارد نادر، دخالت نماید.

خوانساری اظهار داشت: در عین حال، برای جهش تولید، دستگاههایی که مرتبط با کسب و کار، همچون سازمان تامین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی هستند، باید فشارهایی که بر روی تولیدکنندگان وارد می آورند را کمتر کرده و با آنها همکاری بیشتری داشته باشند.

رئیس اتاق بازرگانی تهران تامین نقدینگی بنگاههای تولیدی فعال در بخش‌خصوصی را حائز اهمیت دانست و گفت: از سال ۹۱ تا ۹۸ دو تا سه بار جهش نرخ ارز را داشتیم که منجر به کاهش ارزش ریال شده است؛ بنابراین اعتباری که باید از طریق بانکها به بنگاهها تزریق شود، بسیار کم بوده و هیچ تناسبی با میزان تورم نداشته است؛ ضمن اینکه افزایش قیمت ارز باعث کاهش نقدینگی بنگاهها شده است.

سرخط اخبار اقتصاد و بازار

اقتصاد و بازارسرمایه‌گذاری برای تولید، راهی برای شکوفایی اقتصاد ایران با مشارکت مردم

به گزارش خبرنگار مهر، رهبر انقلاب اسلامی ایران، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، سال ۱۴۰۴ را با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» ن...

اقتصاد و بازاربروکراسی اداری از موانع جدی سرمایه‌گذاری برای تولید

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد ایرانی با قدردانی از مقام معظم رهبری به خاطر نامگذاری سال ۱۴۰۴ با عنوان «سرمایه‌گذاری برای ت...

اقتصاد و بازارامنیت اقتصادی و ثبات قوانین پیش‌نیاز سرمایه گذاری برای تولید

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدجواد ایروانی با اشاره به بیانات اخیر رهبر انقلاب درباره لزوم سرمایه گذاری برای تولید گفت: برا...

اقتصاد و بازارمعرفی فرصت‌های جدید سرمایه‌گذاری قبل از پایان تعطیلات

به گزارش خبرگزاری مهر، فرشاد مقیمی رئیس هیئت عامل ایدرو با اشاره به نام‌گذاری سال جدید به عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای ت...