سرپرست دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه شیوع بیماری تب مالت در این استان بالا است،گفت: بروز این بیماری طی سه تا چهار سال اخیر در استان افزایش داشته است.
سید احمد هاشمی با اشاره به اینکه تب مالت بیماری مشترک میان انسان و دام بوده و از دام به انسان منتقل می شود، افزود: تماس انسان با دام بیمار، مصرف شیر فله ای و مصرف پنیر محلی از علل ابتلای انسان به این بیماری است.
وی بر مصرف شیرپاستوریزه برای پیشگیری از ابتلا از این بیماری تأکیدکرد و گفت: بارمیکروبی شیری که با دست دوشیده می شود یک میلیون برابر شیری است که با شیردوش، دوشیده شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان همچنین در ارتباط با ویروس کرونا نیز گفت: نکته مهم در این زمینه رعایت مسائل فردی و امر پیش گیری از ابتلا به آن است.
هاشمی افزود: یکی از مسائلی که با ورود این ویروس پیش بینی می شود، مراجعه تعداد زیادی از افراد به مراکز درمانی و ایجاد یک نیاز کاذب است که مردم باید به آن توجه داشته باشند و از این امر خودداری کنند.
وی اضافه کرد: شدت سرایت این ویروس بالا است،اما ویروس کرونا زمانیکه از یک شخص به شخص دیگری منتقل می شود شدت آن بیشتر می شود.
به گفته هاشمی شدت سرایت این ویروس نسبت به آنفلوآنزا سه تا چهار برابر است اما مرگ و میر حاصل از آن نسبت به آنفلوآنزا یک سوم است.