تلاش ۵ گروه برجسته ایرانی برای ساخت واکسن کرونا /آغاز مطالعات بالینی؛ بزودی - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
وزیر بهداشت اعلام کرد

تلاش ۵ گروه برجسته ایرانی برای ساخت واکسن کرونا /آغاز مطالعات بالینی؛ بزودی

وزیر بهداشت از تلاش حداقل پنج گروه برجسته ایرانی برای ساخت واکسن کرونا خبر داد و گفت: خیلی زود قرار است که مطالعات بالینی این واکسن ها بر روی انسان، آغاز شود.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در گفتگوی تصویری با خانم آلوارز – وزیر بهداشت نیکاراگوئه اظهار داشت: علیرغم تحریم های طولانی مدت علیه ایران اما در مسائل بهداشتی و درمانی در شرایط مطلوبی قرار داریم. در حال حاضر حدود ۹۷ درصد از داروهای مورد نیاز کشور در داخل ایران ساخته می شود و برای تولید سه درصد داروی وارداتی توسط شرکت های دانش بنیان و شرکت های داروسازی ایرانی تلاش می کنیم تا از واردات دارو بی نیاز شویم.

وی افزود: در پاندمی کووید۱۹، دستاوردهای بسیار خوبی در عرصه های بین المللی داشتیم. در مرحله ورود این بیماری به ایران علیرغم مشکلات ناشی از تحریم ها، توانستیم آزمایش های تشخیصی را با کیت ساخت داخل انجام دهیم و در حوزه کیت تشخیصی، دستگاه ونتیلاتور، ماسک و سایر اقلام مورد نیاز گرچه در روزهای اول مجبور به واردات بودیم اما در کمتر از ۵۰ روز به یک تولید کننده مقتدر در سطح منطقه تبدیل شدیم.

تولید داروهای فاویپیراویر و رمدسیویر در ایران

وزیر بهداشت یادآور شد: داروهای معروفی که علیه کووید۱۹ در جهان مصرف می شوند مانند فاویپیراویر را سریعا در کشور تولید کردیم و حتی داروی رمدسیویر که جدیدترین داروی ضد ویروس است در دو شرکت ایرانی تولید می شود و از هفته آینده در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت.

نمکی افزود: در ایران توانستیم با بسیج ملی علیه کرونا، درمرحله اول با استفاده از پرونده الکترونیک سلامت ۷۸ میلیون نفر را غربالگری کنیم و در این راستا افراد را در مراحل اولیه تست مثبت شناسایی و ایزوله کنیم و تحت مراقبت قرار دهیم و بار بیمارستانها در این شرایط، به شدت کاهش پیدا کرد و با جمیعت بیش از ۸۰ میلیون نفری، هرگز نیاز به تخت اضافه در بیمارستانها، پیدا نکردیم.

وی یادآور شد: در حال حاضر علیرغم اینکه در پیک جدید کووید۱۹ در ایران بعد از بازگشایی مشاغل، صنایع و اصناف قرار داریم، اما همه چیز تحت کنترل است و در استانهایی که مشکل داریم در حال مهار بیماری هستیم.

استفاده از زیرساخت های ارزشمند کشور برای مقابله با کرونا

وزیر بهداشت گفت: برای مقابله با کرونا از ظرفیت زیرساخت های ارزشمند کشور از جمله ۱۸ هزار خانه بهداشت در روستاها، بیش از ۱۰ هزار مرکز خدمات جامع سلامت در شهرها و حاشیه شهرها و ۸۰۰ بیمارستان در شهرها استفاده کردیم. از سوی دیگر خوشبختانه تحقیقات گسترده ای در مورد کووید۱۹ در بیش از ۶۰ دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال انجام است و دستاوردهای بسیار خوبی در پروتکل های درمانی و اثربخشی داروهای جدید داشته ایم و به نتایج خوبی هم رسیده ایم.

تلاش حداقل ۵ گروه برجسته ایرانی برای ساخت واکسن در کشور

نمکی تاکید کرد: در حال حاضر حداقل ۵ گروه بسیار برجسته ایرانی بر روی ساخت واکسن در ایران کار می کنند و خیلی زود قرار است که مطالعات بالینی این واکسن ها بر روی انسان، آغاز شود. همچنین در طول پاندمی کرونا در جهان، در ایران بر روی بیماری های غیرواگیر مانند بیماری های قلبی و عروقی، دیابت و سایر بیماری های شایع، کار گسترده ای در نظام ارائه خدمات در حال انجام است.

وی یادآور شد: در ایران مراکز درمانی ارائه خدمات به بیماران کرونا از سایر خدمات مجزا است و تمام خدمات درمانی و پیشگیرانه و مراقبت های مورد نیاز گروه های مختلف جامعه از جمله واکسیناسیون و مراقبت از مادر و کودک به خوبی ارائه می شود.

آماده انتقال تجربیات به نیکاراگوئه هستیم

وزیر بهداشت اظهار داشت: آمادگی داریم که تمام تجربیات خودمان را در اختیار دولت نیکاراگوئه قرار دهیم. همچنین در زمینه تفاهم نامه های قبلی نیز کاملا پایبند هستیم و آمادگی داریم که تفاهم نامه ها را ادامه داده و علاوه بر مسائل مورد توافق، در سایر حوزه ها از جمله صادرات دارو و انتقال دانش فنی نیز آماده همکاری هستیم.

نمکی خاطرنشان کرد: خوشحالیم که نیکاراگوئه پیشرفت های خوبی از سال ۲۰۰۷ تا کنون در حوزه سلامت داشته و بدون شک هرگونه سرمایه گذاری در بخش سلامت می تواند بقیه بخش ها را حمایت کند. در دولت دکتر روحانی نیز با اجرای طرح تحول نظام سلامت، اتفاقات بسیار خوبی در سالهای اخیر رخ داد.

بخشی از توفیقات طرح تحول نظام سلامت در ایران

وی افزود: در دولت دکتر روحانی بیش از ۴۰ هزار تخت بیمارستانی به ظرفیت کشور اضافه شده، بیمه سلامت همه شهروندان را تحت پوشش قرار داد، پرداخت از جیب بیماران به شدت کاهش یافت، برای ماندگاری پزشکان در مناطق محروم، مشوق هایی ایجاد شد و سهم بخش سلامت از GDP از حدود ۶ درصد به حدود ۹.۵ درصد رشد پیدا کرد.

با تکیه بر توان داخلی و بردباری می توان بر فشارهای تحریم ها غلبه کرد

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در ایران ستاد ملی مقابله با کرونا تشکیل شد و تمام دستگاه های اجرایی مهم با محوریت وزارت بهداشت و مسئولیت رییس جمهور، به طور مرتب جلسات هفتگی برگزار می کنند. تردید نداریم که ملت ایران و نیکاراگوئه با تکیه بر توان داخلی و بردباری می توانند بر فشارهای ناشی از تحریم های آمریکا، غلبه کنند.

استبداد و زورگویی به ملت ها قطعا محکوم به شکست است

نمکی خاطرنشان کرد: هیچ استبداد و زورگویی به ملت ها در جهان دوام نیاورده و قطعا محکوم به شکست است. ایران آمادگی هر کمکی به دولت نیکاراگوئه را دارد و برای تداوم همکاری های گذشته و همچنین انتقال دانش فنی، آموزش و دانش پزشکی با توجه به وجود ۶۶ دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در ایران، تربیت متخصص در همه رشته ها و دارو و تجهیزات پزشکی آمادگی کامل داریم.

وی یادآور شد: پیشنهاد بنده این است که برای تداوم و تقویت همکاری های دو کشور، یک نفر از سوی وزارت بهداشت نیکاراگوئه به همراه سفیر ایران در آن کشور و دکتر اسدی لاری از سوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران و سفیر نیکاراگوئه در ایران، در تعامل باشند و گزارش ها را مرتب به ما ارائه کنند.

علاقه مندیم از پیشرفت های فناوری و تکنولوژی ایران استفاده کنیم

خانم آلوارز وزیر بهداشت نیکاراگوئه نیز در این گفتگو با اشاره به تلاش های کشورش برای پیشگیری و رسیدگی به درمان بیماران کووید۱۹، گفت: بین جمعیت ۶ میلیون نفری نیکاراگوئه و بیش از ۸۰ میلیون نفری ایران، تفاوت زیادی وجود دارد اما علاقه مند هستیم که از پیشرفت های فناوری و تکنولوژی ایران استفاده کنیم.

وی یادآور شد: دولت نیکاراگوئه از سال ۲۰۰۷ تا کنون اقداماتی را برای تقویت نظام سلامت به ویژه در حوزه تقویت زیرساخت ها، بیمارستانها و کلینیک های سیار انجام داده تا خدمات بهداشتی و درمانی مورد نیاز به نقاط دوردست کشور نیز ارائه شود. جمعیت نیکاراگوئه حدود ۸ درصد از جمعیت ایران است و تعداد جمعیتی که باید به آنها خدمات ارائه کنیم، خیلی کمتر از ایران است اما برای تقویت نظام سلامت کشورمان در حوزه پیشگیری و درمان تلاش های زیادی کرده ایم.

آلوارز گفت: در حال حاضر ۷۳ بیمارستان مجهز، ۱۴۳ مرکز درمانی، یک هزار و ۳۳۳ خانه بهداشت، دو هزار و ۸۴۸ مرکز درمانی در محلات مختلف در شبکه ای شامل دو هزار و ۷۷۶ نقطه ارائه خدمات درمانی را تقویت و اجرا کردیم. پرسنل وزارت بهداشت نیکاراگوئه حدود ۳۳ هزار نفر هستند اما با حمایت مردم و شبکه ای محلی با مشارکت بیش از ۴۲ هزار نفر از داوطلبان، خدمات مامایی، پزشکی و سایر خدمات پیشگیری و درمانی را ارائه می کنیم.

وزیر بهداشت نیکاراگوئه افزود: یکی از بحث های مهم از سال ۲۰۰۷ تا کنون، آموزش و ارتقای پرسنل بود و در این مدت، سه هزار پزشک جدید را در ۲۵ تخصص تربیت کردیم و یکی از تخصص هایی که کمتر به آن توجه می شد و جدیدا به آن توجه شده، تربیت نیرو برای بخش های ICU بوده است.

تشکیل کمیسیون بین وزارتی در نیکاراگوئه برای مقابله با کرونا

وی خاطرنشان کرد: برای مقابله با کرونا در نیکاراگوئه، کمیسیون بین وزارتی تشکیل شد که ریاست آن بر عهده رییس جمهور است و همه فعالیت ها برای مدیریت کرونا توسط این کمیسیون انجام می شود. پروتکل های پاسخگویی و رسیدگی به موقع و همچنین مراقبت های تقویت شده در این حوزه را تعریف و اجرایی کردیم.

بنا بر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، آلوارز یادآور شد: نیکاراگوئه بر خلاف ایران برای واکسن مستقیما عمل نکرده اما با حمایت موسسه سنت پترزبورگ روسیه کار بر روی واکسن را انجام می دهیم و در این زمینه کارهایی را شروع کرده ایم اما متاسفانه به واردات خارجی وابسته هستیم و وابستگی به واردات باعث شده که قیمت برخی از تجهیزات و وسایل مورد نیاز بسیار بالاتر رود و از آنجایی که کشور ما تحت فشار و محدودیت است، کمیت خرید کاهش و قیمت ها افزایش می یابد که بر روی مردم و دولت ما فشار وارد می شود.

وی در پایان ضمن تقدیر از حمایت های دولت و ملت ایران از نیکاراگوئه، یادآور شد: علاقه مندیم تا ضمن استمرار توافقات قبلی، شاهد تبادل تجربیات ایران در حوزه مقابله با کووید۱۹ و سایر موارد پیشگیرانه، خدمات بهداشتی و درمانی، دارو و جنبه های نظارت بر قوانین صادرات دارو به نیکاراگوئه و سایر حوزه ها باشیم.

سرخط اخبار بهداشت و سلامت

بهداشت و سلامتتولید ۹۰ درصد تجهیزات پزشکی در داخل کشور

به گزارش خبرنگار سلامت مهر، موضوع درمان و طبابت از سالها قبل گره خورده است با تجهیزات پزشکی به گونه ای که امروز علم و دا...

بهداشت و سلامتشرایط دشوار حوزه سلامت/ امیدوارم شایسته خدمت باشم

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضا ظفرقندی، در این پیام، خدمات جامعه پزشکی و فداکاری آنان در دوران دفاع مقدس و نیز دوران کر...

بهداشت و سلامتمشکلات پرستاران ظرف دو هفته آینده حل می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا ظفرقندی، در حاشیه بازدید از روند اجرایی آزمون دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی در دانشکده پرستا...

بهداشت و سلامترییس زاده از مواکب درمانی در عراق بازدید کرد

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رئیس زاده، با حضور در مواکب پیاده روی اربعین در عراق و بازدید از خدمت رسانی پزشکان به زائرین...