احتمال ریزش قیمت ها تا کف ۱۶ هزار تومان - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳

احتمال ریزش قیمت ها تا کف ۱۶ هزار تومان

ارز

کارشناسان معتقدند؛ در صورت بازگشت ارزهای صادراتی و اتخاذ سیاست های کارشناسانه از سوی بانک مرکزی نسبت به ساماندهی نرخ ارز، احتمال کاهش قیمت ها در این بازار طی روزهای آینده وجود دارد اما رسیدن قیمت دلار به زیر ۱۶ هزار تومان بعید به نظر می رسد.

قیمت ارز که مدتی است در بازار روندی صعودی را به خود گرفته است از روز چهارشنبه ۴ تیر ماه هفته گذشته کاهشی شد تا جایی که قیمت دلار از کانال ۲۰ هزار تومان با یک پله سقوط به کانال ۱۹ هزار تومان رسید.
کاهش قیمت ها در بازار ارز طی دو روز پایانی هفته گذشته باعث شد تا خیلی ها برای جلوگیری از سیر نزولی نرخ ارز، فروشنده این کالا در بازار شوند.  هرچند برخی اخبار حکایت از عرضه سنگین ۱۸۰ میلیون دلاری به بازار ارز و عقب گرد قیمت ها در این بازار دارد اما بانک مرکزی بارها علام کرده است؛ که زدن چوب حراج به منابع ارزی برای متعادل شدن قیمت ها دربازار ارز سیاستی ناکارآمد و اشتباه است، آن هم در شرایطی که درآمد ارزی کشور در پی تحریم ها و محدودیت های کرونایی و…کاهش یافته است.

همراهی مجلس با بانک مرکزی برای کاهش نرخ ارز
ازطرفی با توجه به همراهی مجلس با سیاست های دولت در کاهش نرخ ارز و نیز تشکیل کمیته ارزی در کمیسیون اقتصادی مجلس، این احتمال وجود دارد که تصمیم گیری ها و سیاست گذاری های جدیدی برای ممانعت از افزایش نرخ ارز و کاهش بهای این کالا در بازار در پیش گرفته شود.
اواخر هفته گذشته با کاهش نرخ ارز در بازار آزاد، خیلی ازفعالان و معامله گران این کالا، فروشنده شدند و خرید ارز نیز در در این بازار کم رنگ شد چرا که خریداران بیم آن  داشتند که مبادا کاهش قیمت ها در بازار ارز همچنان در روزهای آینده تداوم داشته باشد.

سیاست بانک مرکزی در ساماندهی بازار ارز نباید به عرضه ارز منتهی شود
فرید ضیا المالکی کارشناس مالی و مدیرعامل سابق موسسه اعتباری توسعه، درباره آینده نرخ ارز در بازار گفت: افزایش قیمت ارز در بازار ناشی از رشد نرخ تورم و افزایش سطح عمومی قیمت ها در بازار است این موضوع در کنار کاهش منابع ارزی ناشی از محدودیت های بین المللی در خرید نفت، تحریم ها و موضوع کرونا مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده است تا بازار ارز با افزایش تقاضا مواجه شود.
وی به عرضه ارز به بازار توسط بازار ساز اشاره کرد و افزود: هر چند چنین اخباری موثق نیست زیرا این گونه اخبار از سوی بانک مرکزی اعلام نشده است اما در صورت برخورداری کشور از منابع قابل توجه ارزی بی شک سیاست هایی کاهش قیمت ارز به شکل خاصی انجام می شد که البته سیاست های بانک مرکزی برای متعادل کردن نرخ ارز نیز نباید به حراج این منابع در این شرایط سخت شود بلکه مدیریت ها باید طوری باشد که زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات به کشور فراهم شود.

قیمت ارز به کمتر از ۱۶ تا ۱۷ تومان نمی رسد
این کارشناس مالی در پاسخ به این سئوال که آیا نرخ ارز در روزهای آینده کاهشی می شود؟ گفت: البته افزایش نرخ ارز تا حدودی ناشی از برخی سیاست های دولت و در ذیل آن بانک مرکزی است چرا که اکنون قیمت ها در همه بازارها نظیر مسکن، سکه، طلا و… بالاست از طرفی نیز زمانی که نرخ ارز نیمایی ۱۶ هزار تومان توسط بانک مرکزی تعیین می شود بی شک قیمت ها در بازار آزاد ارز افزایشی می شود.
ضیاالمالکی تصریح کرد: بعید به نظر می رسد قیمت ارز در بازار آزاد کمتر از ۱۶ تا ۱۷ هزار تومان شود چرا که قیمت ها در همه بازارها به دلیل رشد تورم و نقدینگی در کشور همچنین بالارفتن پایه پولی بالاست.

سیاست ها و اقدامات دستوری برای کاهش نرخ ارز کار ساز نیست
دکتر لطفعلی بخشی اقتصاددان و عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی نیز در گفتگو با «بازار» درباره آینده بازار ارز و راهکارهای دولت و بانک مرکزی برای مدیریت این بازار مهم اقتصادی، گفت: مدیریت بازار ارز در چنین موقعیتی که تحریم های ناجوانمردانه دشمن اقتصاد کشور را نشانه گرفته است بسیار حساس و سخت بوده است، بنابراین بانک مرکزی باید در ورود به بازار ارز برای ساماندهی قیمت ها از روش ها و راهکارهای کارشناسانه غیر از عرضه ارز به بازار استفاده کند چرا که اکنون عطش بازار تقاضا برای ارز بالاست و از طرفی دولت نیز با خزانه پر ارزی روبه رو نیست چرا که بخش عمده ای از ارز حاصل از فروش کالاهای نفتی و غیر نفتی در خارج از کشور بوده که هنوز بر نگشته است.
این کارشناس خبره اقتصادی به نوسان قیمتها در بازار ارز طی چند ماه اخیر اشاره کرد و افزود: بانک مرکزی سیاست های را دنبال می کند که مانع از رشد قیمت ها در بازار ارز شود اما متاسفانه مشکلات علاوه بر تحریم چون شیوع ویروس کرونا که به بسته شدن مرزها و کاهش شدید تبادلات تجاری در کنار کاهش شدید قیمت و فروش نفت در کشور موجب شد تا برنامه ریزیها تا حدی به هم بریزد و قیمت ها افزایشی شود. از طرفی بانک مرکزی وعده کاهش و ساماندهی بازار ارز را داده که البته سیاست های دستوری در اقتصاد هیچ گاه کار ساز نبوده است.

دلار ۲۰ هزار ۵۰۰ تومانی قیمت کالا ها را در بازار گران کرد و با کاهش قیمت دلار قیمت ها کاهشی نمی شوند
وی افزود: افزایش قیمت ارز به بیش از ۲۰ هزار تومان در هفته گذشته تاثیر منفی زیادی بر قیمت کالا ها در بازار به جای گذاشت و با کاهش قیمت ارز با توجه به چسبندگی قیمت ها در بازار و عدم نظارت دقیق، بعید به نظر می رسد که قیمت ها دوباره کاهشی شود.
به گزارش بازار قیمت دلار در بازار متشکل ارزی ۱۸ هزار و ۳۵۰ تومان، صرافی‌های بانکی ۱۸ هزار و ۸۵۰ تومان و بازار آزاد ۱۹ هزار تومان است؛ بانک مرکزی و دولت اما معتقدند التهابات ارزی و شوک فعلی در بازار ارز موقتی است و به زودی با  بازگشت ارزهای صادراتی عادی می شود. مطابق گزارش های موجود بیش از ۷۰ میلیارد صادرات غیر نفتی انجام شده است اما فقط حدود ۲۷ میلیارد دلار آن بازگشته است. با این وجود  این امکان وجود دارد که با بازگشت ارزهای صادراتی به کشور و اتخاذ سیاست های کارشناسانه قیمت ها در بازار ارز متعادل شود.

سرخط اخبار اقتصاد و بازار

اقتصاد و بازار۵ مشکل اصلی تولید در مهرماه اعلام شد؛ افزایش نرخ ارز در صدر

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه ۱۴۰۳، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر ۵۰ ثبت شده است؛ اما ...

اقتصاد و بازار۵ مشکل اصلی تولید اعلام شد؛ افزایش نرخ ارز در صدر

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه ۱۴۰۳، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر ۵۰ ثبت شده است؛ اما ...

اقتصاد و بازارفعالیت غیرقانونی ۵۰۰ هزار واحد صنفی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق اصناف ایران، مهدی امیدوار سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران با اشاره به معضلا...

اقتصاد و بازارمهلت مراجعه پذیرفته‌شدگان طرح‌ جایگزینی به مراکز اسقاط تمدید شد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهران سالاریه اعلام کرد: از مجموع ۹ هزار نفری که در طرح‌های جایگزینی خودروهای فرسوده خودروسازان ب...