انفجار قیمت لبنیات در بازار / صنایع لبنی در تکاپوی آزادسازی قیمت - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۹ مهر , ۱۴۰۲

انفجار قیمت لبنیات در بازار / صنایع لبنی در تکاپوی آزادسازی قیمت

گرانی لبنیات

صنایع لبنی این بار به جای افزایش قیمت لبنیاتی که شامل قیمت گذاری دولتی هستند، به دنبال آزاد سازی نرخ ها هستند، این درحالی است که قیمت محصولات خارج از نرخ گذاری مصوب، اکنون به صورت بی‌ضابطه و انفجاری در حال افزایش است.

به گزارش اکودام به نقل از خبرگزاری تسنیم ; شرکتهای لبنیات در روزهای اخیر تحرک زیادی برای افزایش قیمت داشته است و نرخ محصولاتی که شامل قیمت گذاری دولت نیستند، افزایش  بی ضابطه ای را تجربه می کنند به طوری که تنها در یک قلم پنیر ۴۵۰ گرمی در فاصله ۲۰ روز ۶ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافت و از ۱۵ هزار تومان به ۲۱ هزار و ۵۰۰ تومان رسید.

با این وجود، قیمت ۴ محصول لبنی پر مصرف که شامل قیمت گذاری دولتی هستند از سال گذشته تغییری نداشته است اما صنایع لبنی این بار به جای افزایش قیمت محصولات خود به دنبال آزاد سازی نرخ آن چهار محصول پر مصرف نیز هستند تا به راحتی بتوانند نرخ محصولات خود را تغییر دهند.

محصولات لبنی که شامل قیمت گذاری هستند، شیر کم چرب و پرچرب ساده در بسته بندی بطری و پاکتی مدت دار و پنیر ۴۵۰ گرمی UF ، ماست کم چرب و پرچرب ساده در بسته بندی های کوچک و بزرگ  و کره حیوانی ساده است.

از آنجا که این محصولات سهم بالایی از سبد لبنیات خانوار را شامل می شود و تاثیر مهمی در سود نهایی تولید کنندگان دارد، تلاش برای آزاد سازی قیمت این محصولات از سوی انجمن صنایع لبنی و تولید کنندگان عضو این انجمن آغاز شده است.

این درحالی است که افزایش قیمت لبنیات تاثیر مهمی در کاهش مصرف دوباره لبنیات دارد به طوری که سرانه مصرف شیر در ایران طی دو دهه اخیر و بعد از برداشته شدن یارانه مصرف شیر از ۹۵ کیلو به ۸۰ کیلو کاهش یافته درحالی که سازمان بهداشت جهانی سرانه ۱۵۰ کیلوگرم را  توصیه کرده و همینطور در سند چشم انداز توسعه ایران نیز سرانه ۱۲۰ کیلوگرم هدف گذاری شده است.

بنابراین گزارش، با وجود اینکه یارانه مصرف شیر یا همان توزیع شیر یارانه ای میان مردم قطع شده است اما در دولت به تولید شیر، یارنه غیر مستقیم پرداخت میکند به طوری که دامداران برای تولید شیر خام از نهاده هایی(خواک دامی) استفاده می کنند که با ارز ۴۲۰۰ تومان به کشور وارد شده است.

قیمت تمام شده پایین شیر خام در ایران به دلیل بهره گیری از نهاده های ارزان قیمت وارداتی ( با ارز ۴۲۰۰) باعث شده که صادرات انواع لبنیات و شیر خشک صرف اقتصادی بالایی برای تولیدکنندگان داشته باشد و به نوعی  رانت ایجاد کرده است که این امر  سود نهایی تولیدکنندگان را به تعادل می رساند و باید دسترسی مردم به فرآورده های لبنی ارزان قیمت را قطع نکنند.

نظر شما

سرخط اخبار اقتصاد و بازار

اقتصاد و بازاروزارت صمت فکری به حال معاونت معدنی خود کند

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی دفتر نماینده شاهرود و میامی، علی اصغر خانی خواستار پیگیری جدی مسئولان در ار...

اقتصاد و بازارظرفیت تجارت ایران و عراق ۳۰ میلیارد دلار است

به گزارش خبرنگار مهر، یحیی آل اسحاق امروز در همایش نشست راهکارهای توسعه پایدار تجارت ایران و عراق در افق ۲۰۲۵ گفت: روابط...

اقتصاد و بازارظرفیت تجارت ایران و عراق ۲۰ میلیارد دلار است

به گزارش خبرنگار مهر، یحیی آل اسحاق امروز در همایش نشست راهکارهای توسعه پایدار تجارت ایران و عراق در افق ۲۰۲۵ گفت: روابط...

اقتصاد و بازاراولویت وزارت صمت واردات خودروهای حدود ۱۰ هزار یورو

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، مهدی ضیغمی مجری طرح واردات خودرو وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص واردات خود...