داخلی سازی کالاهای وارداتی در اولویت وزارت صمت - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴

داخلی سازی کالاهای وارداتی در اولویت وزارت صمت

زرندی گفت: بحث تامین مالی اصلی ترین گلوگاه صنعت است که تمرکز کردیم تا به سمت ابزارهای نوین مالی تغییر جهت دهیم.

به گزارش اکودام، زرندی معاون وزیر صمت در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص برنامه های تحقق جهش تولید تصریح کرد:  ۷ محور اصلی در وزارت صمت به منظور تحقق شعار جهش تولید تهیه و تدوین شده است که مدیریت واردات یکی از مهمترین این محورها به شمار می رود.

او افزود: در سال ۹۸ برای مدیریت واردات و داخلی سازی کالاها، برنامه سه ساله در وزارت صمت تعریف شد که به موجب آن باید طی این مدت ۱۰ میلیارد دلار واردات تبدیل به کالای داخلی شود.

زرندی ادامه داد: به این منظور ۹ میز ساخت داخل برگزار شد و تفاهمنامه هایی امضا کردیم و قانون حمایت از کالای ایرانی ابلاغ شد. ۳.۴ میلیارد دلار تفاهمنامه برای داخلی سازی کالاهای وارداتی  به امضا رسید.

او تاکید کرد: در این برنامه به تفکیک سه سال مشخص شده در هر صنعت چه کالاهایی باید داخلی سازی شود.

معاون وزیر صمت بیان کرد: اصل واردات در کالاهای اساسی است که متولی آن وزارت جهاد کشاورزی است. در حوزه صنعت  بیشترین واردات در حوزه  خودرو ، قطعات و در مجموع خانواده خودرو است که  سالانه ۵.۳ میلیارد دلار واردات انجام می گیرد.

او تاکید کرد: جهت گیری ما برای کاهش واردات و توسعه صادرات، درست است با توجه به تحریم و کاهش فروش نفت باید با حوزه صادرات این گپ را پر کرده و ارز کشور را مدیریت کنیم.

این مقام مسئول افزود: در حوزه تولید در سال ۹۸ عملکرد مناسبی داشتیم. بحث کرونا فقط در ماه ۱۲ اثر بر تولید گذاشت و مجموعا تولید ما در سال ۹۸ مثبت بود.

او تاکید کرد: یکی از اقدامات مهم برای رشد تولید، تحریک تقاضا است. طی پیشنهادی که با سازمان مدیریت و بانک مرکزی مطرح کردیم قرار شد برای تحریک تقاضای خرید در بخش کالاهای مصرفی  بادوام از جمله لوازم خانگی، مدل های خرید مشارکتی و اقساطی ارائه شود.

معاون وزیر صمت گفت: در سال ۹۹ سرمایه گذاری جدید در برنامه اصلی ما نیست اما بهره وری سرمایه داریم به این صورت که واحدهای تعطیل را احیا کنیم و  فعالسازی ظرفیت های خالی انجام گیرد.

او تاکید کرد: بحث تامین مالی اصلی ترین گلوگاه صنعت است که روی آن تمرکز کردیم تا به سمت ابزارهای نوین مالی تغییر جهت دهیم . به همین منظور قرار است ۱۰۰ شرکت بزرگ به بازار سرمایه معرفی می شود و ۱۵ هزار میلیار تومان تامین سرمایه را به سمت ابزارهای جدید ببریم.

سرخط اخبار اقتصاد و بازار

اقتصاد و بازارفروش روغن بدون فاکتور و همراه با کالاهای دیگر

یک مقام صنفی گفت: در حال حاضر چالش توزیع روغن بدون فاکتور ادامه دارد؛ به طوریکه روغن خانوار ۲ درصد کمتر از نرخ مصوب و به طور محدود با کالاهای دیگر همچون رب گوجه فرنگی و کیک عرضه می شود.

خاموشی برق

اقتصاد و بازارچرا با وجود تامین سوخت نیروگاه‌ها در کشور قطع برق داریم؟

ناترازی برق تابستانی در حالی بار دیگر به یکی از چالش‌های اصلی اقتصاد و زندگی روزمره مردم تبدیل شده که مسئولان از تأمین ک...

اقتصاد و بازارشرط جدید بانک مرکزی برای رفع تعهد ارزی ابلاغ شد

بانک مرکزی با ابلاغ بخشنامه‌ای جدید، شرط رفع تعهد ارزی را به تأیید قیمت و فروش کالا در شبکه توزیع مصوب وزارت جهاد کشاورزی منوط کرد تا ابهامات گذشته مرتفع شود.

خودرو

اقتصاد و بازاربازار خودرو شلوغ اما کم‌مشتری؛ تقاضا به سمت دست دوم‌ها می‌رود

بازار خودرو در هفته پایانی اردیبهشت ۱۴۰۴، شاهد تحولات قابل توجهی بود که بر قیمت‌ها، میزان تقاضا و الگوی مصرف تأثیر گذاشت...