رشد اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ بهتر از سال گذشته است - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳

رشد اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۰ بهتر از سال گذشته است

رشد اقتصادی

صندوق‌بین‌المللی پول در گزارش جدید خود با عنوان «تعطیلی بزرگ» که عصر امروز (سه‌شنبه) منتشر شد، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۰ را منفی ۶ درصد و بالاتر از سال گذشته پیش‌بینی کرده است.

«همه‌گیری کووید-۱۹ هزینه‌های انسانی را در سراسر جهان افزایش داده و اقدامات ضروری برای محافظت از مردم، تاثیرات بسیار شدیدی روی فعالیت های اقتصادی گذاشته است. در نتیجه این همه‌گیری، پیش‌بینی می‌شود که اقتصاد جهان امسال سه درصد کوچک شود؛ وضعیتی بسیار بدتر از بحران مالی جهانی در سال ۲۰۰۸-۲۰۰۹.» صندوق بین‌المللی پول(IMF) با این مقدمه، گزارش جدید خود از وضعیت اقتصاد جهان را منتشر کرده است.

در طول بحران مالی جهانی سال ۲۰۰۸، اقتصاد جهان تنها ۰.۱ درصد کوچک شده بود. اما حالا رشد اقتصادی جهانی برای سال ۲۰۲۰، منفی ۳ درصد پیش‌بینی شده است.

بر اساس گزارش IMF، با وجود این بحران گسترده جهانی رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۰، نسبت به سال ۲۰۱۹ بهتر می‌شود. این نهاد بین‌المللی پیش‌بینی می‌کند که رشد اقتصادی امسال ایران منفی ۶ درصد باشد در حالی‌ که برای سال ۲۰۱۹، رشد اقتصادی منفی ۷.۶ درصدی برای ایران برآورد کرده است.

البته مهرماه سال گذشته، صندوق بین‌المللی پول رشد اقتصادی ایران را منفی ۹.۵ درصد پیش‌بینی کرده بود اما ارزیابی جدید نشان می‌دهد که افت رشد اقتصادی ایران، کمتر از این رقم بوده است.

همچنین پیش‌بینی می‌شود که بعد از امسال، اقتصاد ایران در مدار رشد مثبت قرار گیرد و در سال ۲۰۲۱، به ۳.۱ درصد رشد مثبت برسد.

صندوق بین‌الملی پول وضعیت تورم ایران را نیز در مسیر بهبود پیش‌بینی کرده است. به این ترتیب، میزان تورم ایران را که در سال ۲۰۱۹، حدود ۴۱.۱ درصد برآورد کرده بود، در سال ۲۰۲۰ به میزان ۳۴.۲ درصد و در سال ۲۰۲۱ نیز ۳۳.۵ درصد پیش‌بینی کرده است.

اما پیش‌بینی این نهاد برای نرخ بیکاری و میزان تراز تجاری، خوش‌بینانه نیست. بر اساس گزارش IMF، در سال ۲۰۱۹، تراز تجاری ایران ۰.۱- درصد بوده که در سال ۲۰۲۰، به ۴.۱- درصد می‌رسد و اما در سال ۲۰۲۱ کاهش‌ می‌یابد و ۳.۴- درصد می‌شود. نرخ ‌بیکاری نیز که برای سال گذشته ۱۳.۶ درصد برآورد شده، امسال به ۱۶.۳ درصد می‌رسد و در سال ۲۰۲۱ نیز به ۱۶.۷ درصد افزایش می‌یابد.

صندوق بین‌المللی پول در گزارشی که عصر امروز(سه‌شنبه) منتشر کرد، می‌نویسد: «جهان در سه ماهه گذشته از زمانی که گزارش چشم‌انداز جهانی در ماه ژانویه را منتشر کردیم، به طرز چشم‌گیری تغییر کرده است. یک فاجعه نادر، باعث شده است که به طرز تراژیکی زندگی بسیاری از انسان‌ها از بین برود. از آنجایی که کشورها قرنطینه‌های ضروری و اقدامات مهم فاصله‌گذاری اجتماعی را برای مهار همه‌گیری کرونا انجام می‌دهند؛ جهان در یک قرنطینه بزرگ قرار گرفته است. در این شرایط گستردگی و سرعت فروپاشی فعالیت‌های اقتصادی، بی‌شباهت به هرچیز دیگری است که در طول زندگی ما تجربه شده است.»

سرخط اخبار اقتصاد و بازار

اقتصاد و بازار۵ مشکل اصلی تولید در مهرماه اعلام شد؛ افزایش نرخ ارز در صدر

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه ۱۴۰۳، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر ۵۰ ثبت شده است؛ اما ...

اقتصاد و بازار۵ مشکل اصلی تولید اعلام شد؛ افزایش نرخ ارز در صدر

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه ۱۴۰۳، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر ۵۰ ثبت شده است؛ اما ...

اقتصاد و بازارفعالیت غیرقانونی ۵۰۰ هزار واحد صنفی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق اصناف ایران، مهدی امیدوار سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران با اشاره به معضلا...

اقتصاد و بازارمهلت مراجعه پذیرفته‌شدگان طرح‌ جایگزینی به مراکز اسقاط تمدید شد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهران سالاریه اعلام کرد: از مجموع ۹ هزار نفری که در طرح‌های جایگزینی خودروهای فرسوده خودروسازان ب...