واردات و صادرات از مرز ترکیه باز شد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۵

واردات و صادرات از مرز ترکیه باز شد

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی گفت: مسیر ریلی صادرات و واردات به کشور ترکیه باز شد و محموله‌ها به این کشور صادر و وارد می‌شود.

سیدرضا نورانی، با بیان اینکه مرز ترکیه در هفته‌های اخیر به دلیل مسائل کرونا بسته بود، گفت: مسیر ریلی صادرات و واردات به این کشور باز شده و در طول یک هفته اخیر سومین محموله باری از این کشور وارد ایران شده است.

وی همچنین افزود: مسیر صادرات هم به این کشور باز بوده و محصولات کشاورزی ایران ارسال می‌شود.

به گفته نورانی، مسیر ریلی وان – گمرک رازی ارومیه – سهلان تبریز مسیر وارداتی است که ۲ هزار و ۵۰۰ تن موز وارد شده و مقادیر قابل‌توجهی هندوانه، کشمش و خرما هم به این کشور صادر شده است.

رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی افزود: متأسفانه در یک ماه گذشته واردات از نخجوان هزینه زیادی به واردکنندگان تحمیل کرد. در این مسیر از هر کانتینر ۲۰ تنی حدود ۲ هزار دلار حق گمرکی توسط کشور آذربایجان گرفته می‌شد، ضمن اینکه هزینه تخلیه‌بار هم اخذ می‌شد.

وی ابراز امیدواری کرد که با باز شدن مسیر ترکیه، قیمت محصولات وارداتی کشاورزی از جمله موز کاهش قابل‌توجهی داشته باشد.

در روزهای گذشته قیمت موز افزایش جهشی داشت و هر کیلو موز از ۱۱ هزار تومان به ۱۷ هزار تومان رسیده بود.

نورانی، نبودن واگن‌های یخچالی را مشکل عمده واردات عنوان کرد و گفت: امیدواریم شرکت راه‌آهن در سال جهش تولید، واگن‌های مجهز به سردخانه داشته باشد تا جلوی فساد محصولات فسادپذیر گرفته شود.

وی این را هم گفت که در صورتی که واگن‌های یخچال‌دار مهیا نباشد، واردکنندگان مجبور به اجاره این نوع کامیون‌ها و واگن‌ها از کشور ترکیه خواهند بود.

نورانی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود پابرجا بودن مشکل کرونا، مسیر واردات باز شده است، گفت: با مذاکرات و پیگیری‌های گسترده‌ای که توسط مسئولان مختلف انجام شده، تدابیری اندیشیده شده است و قرار است، محموله قبل از تخلیه و بارگیری، ضدعفونی شود و واگن‌ها هم در مسیر متعلق به جمهوری اسلامی ایران است و ملاحظات لازم انجام می‌شود.

سرخط اخبار اقتصاد و بازار

اقتصاد و بازاراقتصاد کشور با وجود حملات صهیونیستی پابرجاست

وزیر اقتصاد با تأکید بر ثبات اقتصادی کشور علی‌رغم حملات رژیم صهیونیستی،از عملکرد موفق سازمان اموال تملیکی در تعیین تکلیف ۵۱ همت کالا و تزریق ۹۶ درصد آن به بخش تولید خبر داد.

اقتصاد و بازارمردم نگران تأمین کالاهای اساسی نباشند

هیئت‌ رئیسه و اعضای فراکسیون کشاورزی پویا و امور عشایر مجلس، در راستای رفع نگرانی از کمبود کالاهای اساسی مورد نیاز کشور در شرایط فعلی بیانیه‌ای صادر کردند.

اقتصاد و بازارذخایر کالاهای اساسی و مواد غذایی به میزان کافی تامین است

وزیر جهاد کشاورزی از تامین مطلوب ذخایر کالاهای اساسی و مواد غذایی کشور خبرداد و گفت: کالاهای اساسی و مواد غذایی کشور موجود است و مردم نیازی به خرید زودهنگام و ذخیره سازی کالا ندارند.

اقتصاد و بازارپنهان‌کاری مالی مشاوران املاک با «کارت به کارت»

مشاوران املاک، با کنار گذاشتن دستگاه‌های کارت‌خوان و رواج انتقال وجه از طریق کارت به کارت، یکی از رکوردداران پنهان‌سازی درآمد و فرار مالیاتی در میان اصناف شده اند.