پیش‌بینی رکوردشکنی تولید برنج در استان گیلان - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۵

پیش‌بینی رکوردشکنی تولید برنج در استان گیلان

به گزارش خبرگزاری مهر از وزارت جهاد کشاورزی، صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان اعلام کرد: برآورد می‌کنیم با توجه به بارندگی‌های فصل بهار، رکورد تولید برنج در این استان نسبت به سال گذشته بدست آید.

وی افزود: امسال به دلیل بارش‌های خوب در استان گیلان، ذخیره آب سفیدرود به بیش از یک میلیارد مترمکعب رسیده در حالی که در ۳ یا ۴ سال گذشته ذخیر آب این سد در حد ۷۰۰ هزار تا ۸۵۰ هزار مترمکعب بود.

وی ادامه داد: به علت افزایش بارندگی در سال جاری، رهاسازی آب سد سفیدرود ۱۰ روز زودتر انجام شد و شالیکاران براساس تقویم شخم، اقدام به شخم اولیه، احداث خزانه و نشاکاری کردند.

محمدی اظهار کرد: از ۲۳۸ هزار هکتار شالیزارهای این استان تاکنون ۲۳۵ هزار هکتار اجرای شخم اولیه داشتیم و برای کل شالیزارها در سطح ۲۳۸ هزار هکتار، خزانه آماده نشا فراهم شده است.

وی گفت: تا امروز بیش از ۱۷۰ هزار هکتار از شالیزارهای استان گیلان نیز برای تولید برنج نشاکاری شدند و این آمار هر روز تغییر می‌کند.

رییس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان اذعان کرد: کشاورزان تا پایان اردیبهشت باید نشاکاری در شالیزارها را تمام کنند و به جز شهرستان رودبار که کمی دیرتر نشاکاری را به اتمام می‌رساند.

وی درباره تامین بذر نیز تاکید کرد: امسال نزدیک به ۸۰۰ تن بذر اصلاح و گواهی شده در اختیار برنج‌کاران این استان قرار گرفته که شامل ارقام هاشمی، گیلار، هستی، گیلانه، توکا و آنام هستند.

محمدی با بیان این که سالانه بیش از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن شلتوک در استان گیلان تولید می‌شود، گفت: از این میزان شلتوک نزدیک به ۷۰۰ هزار تا ۷۵۰ هزار تن با احتساب رتون‌گیری، برنج سفید بدست می‌آید.

وی تصریح کرد: استان گیلان از نظر سطح زیر کشت برنج، رتبه نخست را به خود اختصاص داده است و بیشتر ارقام کیفی، بومی و محلی توسط کشاورزان کشت می‌شود.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان گیلان ابراز کرد: امسال برای افزایش تولید بذر در این استان، کاری را پایه‌ریزی و شرایطی را فراهم کردیم تا شرکت‌های تولیدکننده بذر مجاز بتوانند از اراضی دولتی و مراکز و موسسه‌های تحقیقات برای تولید بذر استفاده کنند.

سرخط اخبار در انتظار انتشار خبرگزاری مهر

در انتظار انتشار خبرگزاری مهرکالابرگ کد ملی‌های ۷، ۸ و ۹ شارژ شد

امروز پنجشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۵ کالابرگ سرپرستان خانوار با رقم انتهای کد ملی ۷، ۸ و ۹ مبلغ یک میلیون تومان به ازای هر نفر شارژ شد.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهربسیج ظرفیت‌های قانونی مجلس برای تقویت زیرساخت‌های دامپزشکی

سازمان دامپزشکی با درک از اهمیت پایداری تولید در تامین امنیت غذایی، هم‌افزایی با نهادهای ذی‌ربط و بهره‌گیری از پشتیبانی‌های قانونی نمایندگان مجلس را در صدر برنامه‌های خود قرار داده است.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهرورود صندوق‌ها به خرید محصولات استراتژیک کشاورزی بررسی شد

در نشستی تخصصی با هدف تحول در حکمرانی مالی کشاورزی و حمایت از تولید داخلی، ورود صندوق‌های حمایتی سرمایه‌گذاری به خرید محصولات استراتژیک و ساماندهی ساختار صندوق‌های تخصصی حوزه زراعت بررسی شد.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهربهره‌برداری از سامانه جامع هوشمند سموم و آفت‌کش‌ها تسریع شود

رئیس سازمان حفظ نباتات در ارزیابی دقیق بخش‌های آماده‌ به‌کار سامانه جامع هوشمند سموم و آفت‌کش‌ها، بر لزوم تسریع در بهره‌برداری نهایی و انطباق کامل ابزارهای فنی با اهداف راهبردی تاکید کرد.