صادرات کشاورزی به ۸ میلیارد دلار رسید؛ تولید داخل ستون اصلی امنیت - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۵

صادرات کشاورزی به ۸ میلیارد دلار رسید؛ تولید داخل ستون اصلی امنیت

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا نوری قزلجه بعدازظهر یکشنبه در حاشیه نشست مشترک با استانداران و مدیران بخش کشاورزی استان‌های شمالی کشور که به میزبانی استانداری مازندران برگزار شد، از افزایش ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۸ میلیارد دلار خبر داد.

وی با بیان اینکه صادرات این بخش در سال گذشته ۵ میلیارد دلار بوده است، افزود: رشد سه میلیارد دلاری صادرات نشان‌دهنده تحرک جدید در بازارهای هدف و تقویت دیپلماسی تجاری در حوزه کشاورزی است.

وزیر جهاد کشاورزی همچنین با اشاره به روند واردات کالاهای اساسی و اقلام کشاورزی اظهار داشت: تاکنون ۱۶ میلیارد دلار کالا برای تأمین نیازهای ضروری کشور وارد شده که نقش مهمی در تنظیم بازار و تأمین مایحتاج عمومی داشته است.

به گفته وی، در حال حاضر ۸۵ درصد امنیت غذایی کشور از نظر وزنی از طریق تولید داخلی تأمین می‌شود و تنها ۱۵ درصد وابسته به واردات است. از نظر ارزش اقتصادی نیز ۸۰ درصد نیاز غذایی کشور متکی به تولید داخل و ۲۰ درصد از مسیر واردات تأمین می‌شود.

وزیر جهاد کشاورزی یکی از محورهای اصلی این نشست را تقویت نقش استان‌ها در حوزه تجارت دانست و تصریح کرد: استانداران خواستار اختیارات بیشتر برای ورود مؤثر به فرآیند واردات و مدیریت بازار هستند که این موضوع در حال بررسی و پیگیری است.

وی با اشاره به شیوه‌های پیشین تأمین نهاده‌ها گفت: در دوره‌هایی واردات نهاده‌ها از مسیرهایی همچون ملوانی، انتقال ارز شخصی و تهاتر انجام می‌شد، اما اکنون بستر قانونی برای استفاده گسترده‌تر از روش تهاتر فراهم شده است.

وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: با وجود فراهم بودن این ظرفیت برای اشخاص، بهره‌برداری کامل از آن صورت نگرفته و لازم است موانع اجرایی آن شناسایی و رفع شود.

وی همچنین از برنامه تفویض اختیارات برخی دستگاه‌ها به واحدهای استانی خبر داد و افزود: پس از طی مراحل قانونی و تصویب در دولت، مصوبات مربوطه به استان‌ها ابلاغ خواهد شد.

سرخط اخبار در انتظار انتشار خبرگزاری مهر

در انتظار انتشار خبرگزاری مهرآغاز کشاورزی هوشمند با اتصال ۲ هزار مزرعه به شبکه ملی مزارع الگویی

مجری برنامه کشاورزی پایدار موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه ۲۰۰۰ مزرعه را برای اجرای طرح شبکه ملی مزارع الگویی انتخاب کردیم، گفت: این طرح، اولین گام برای ورود به کشاورزی هوشمند است.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهرکالابرگ کد ملی‌های ۷، ۸ و ۹ شارژ شد

امروز پنجشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۵ کالابرگ سرپرستان خانوار با رقم انتهای کد ملی ۷، ۸ و ۹ مبلغ یک میلیون تومان به ازای هر نفر شارژ شد.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهربسیج ظرفیت‌های قانونی مجلس برای تقویت زیرساخت‌های دامپزشکی

سازمان دامپزشکی با درک از اهمیت پایداری تولید در تامین امنیت غذایی، هم‌افزایی با نهادهای ذی‌ربط و بهره‌گیری از پشتیبانی‌های قانونی نمایندگان مجلس را در صدر برنامه‌های خود قرار داده است.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهرورود صندوق‌ها به خرید محصولات استراتژیک کشاورزی بررسی شد

در نشستی تخصصی با هدف تحول در حکمرانی مالی کشاورزی و حمایت از تولید داخلی، ورود صندوق‌های حمایتی سرمایه‌گذاری به خرید محصولات استراتژیک و ساماندهی ساختار صندوق‌های تخصصی حوزه زراعت بررسی شد.