ایران در تولید شیر پس از آمریکا در رتبه دوم جهان قرار دارد - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲۶ تیر , ۱۴۰۵

ایران در تولید شیر پس از آمریکا در رتبه دوم جهان قرار دارد

به گزارش خبرنگار مهر، امروز شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۴ نشست خبری رئیس سازمان دامپزشکی کشور در ادامه تور رسانه‌ای این سازمان در بازدید از واحدهای بسته‌بندی فرآورده‌های خام دامی برگزار صد.
علیرضا رفیعی پور، رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به سختگیرانه تر شدن تحریم ها و سنگین تر شدن مسئولیت این سازمان، گفت: در حدود یک سال اخیر ۳۰ درصد صدور پروانه ساخت افزایش یافته است. در حوزه تولید داروهای دامپزشکی به وزن (کیلو گرم) و محلول (لیتر) بیش از ۵۷ درصد رشد را شاهد هستیم.
وی افزود: در تولید مکمل‌های دامپزشکی که به تقویت دام و طیور و نیز کمک به اثربخشی داروها هستند، ۶۵ درصد افزایش یافته که بهره‌وری را در تولید ارتقا می‌دهد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه سخنان خود عنوان کرد: در تولید واکسن طیور ۴ درصد رشد و در واکسن دامی ۳.۹ درصد افزایش را شاهد هستیم.
وی با اشاره به داخلی سازی شده کیت های آزمایشگاهی، اظهار کرد: با جایگزین شدن کیت‌های داخلی به جای نوع خارجی حدود ۳۰۰ میلیارد ریال صرفه جویی برای کشور اتفاق افتاده است.
رفیعی پور به آمار تولید آنتی ژن توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور اشاره کرد و گفت: با تولید آنتی ژن در کشور ۲۰۰ میلیارد ریال صرفه‌جویی داشتیم.
وی اضافه کرد: در حوزه وسایل های تک و اورهال کردن دستگاه‌ها و تجهیزات تولیدات داخل حداقل ۳ میلیارد ریال صرفه‌جویی ارزی محقق شده است.
کشتار دام و طیور در ۶ ماه نخست سال
معاون وزیر جهاد کشاورزی در ادامه این نشست خبری به تولید فرآورده‌های خام دامی اشاره کرد و گفت: در ۶ ماه نخست سال ۷۰۶ میلیون و ۱۱۹ هزار قطعه طیور کشتار شدند. این آمار برای دام سبک حدود ۵ راس و در دام سنگین حدود ۷۰۰ هزار راس بوده است.
این مسئول دولتی اظهار کرد: سال گذشته ۱۸ میلیون تن به ارزش ۱۶ میلیارد دلار فرآورده‌های خام دامی در کشور تولید شد. در گوشت قرمز ۴ میلیارد دلار، شیر ۴ میلیارد دلار، طیور ۵ میلیارد دلار، تخم مرغ ۲ میلیارد دلار و باقی در حوزه عسل و پیله ابریشم بوده است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان این که در یک سال گذشته با تمام تحریم‌ها، ۹۰۳ هزار تن گوشت قرمز، ۱۲ میلیون و ۲۰۰ هزار تن، مرغ ۳ میلیون تن، تخم مرغ یک میلیون و ۲۶۰ هزار تن، عسل ۱۲۰ هزار تن، پیله ابریشم ۱۷۰۰ تن در کشور تولید داشتیم.
وی یادآور شد: ایران در تولید شیر رتبه دوم جهان را دارد پس از آمریکا. در تولید عسل جایگاه چهارم، تخم مرغ رتبه هفتم و گوشت مرغ رتبه نهم را داریم.
وی افزود: در حوزه آبزیان و پرورش قزل‌آلا رتبه ششم با تولید بیش از ۶۰۰ هزار تن داریم.
این مسئول دولتی با اشاره به تولید واکسن در کشور عنوان کرد: در ۶ ماه نخست سال بیش از ۶۸ میلیون دوز واکسن در کشور استفاده شده است؛ از این‌رو از سال ۱۳۹۷ در صنعت طیور شیوع آنفولانزا نداشتیم.
وی افزود: بیش از ۱۱ میلیارد دوز واکسن از ۴۰ قلم واکسن در کشور تولید شده که شاهد کاهش قابل ملاحظه بیماری‌ها در آبزیان شده است.
وی گفت: کاهش ۴۸ درصدی بیماری‌های آبزیان نسبت به مشابه سال گذشته منجر به ۶ هزار میلیارد دلار (همت) صرفه‌جویی ارزی شد.

سرخط اخبار در انتظار انتشار خبرگزاری مهر

در انتظار انتشار خبرگزاری مهرآغاز کشاورزی هوشمند با اتصال ۲ هزار مزرعه به شبکه ملی مزارع الگویی

مجری برنامه کشاورزی پایدار موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه ۲۰۰۰ مزرعه را برای اجرای طرح شبکه ملی مزارع الگویی انتخاب کردیم، گفت: این طرح، اولین گام برای ورود به کشاورزی هوشمند است.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهرکالابرگ کد ملی‌های ۷، ۸ و ۹ شارژ شد

امروز پنجشنبه ۲۵ تیر ۱۴۰۵ کالابرگ سرپرستان خانوار با رقم انتهای کد ملی ۷، ۸ و ۹ مبلغ یک میلیون تومان به ازای هر نفر شارژ شد.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهربسیج ظرفیت‌های قانونی مجلس برای تقویت زیرساخت‌های دامپزشکی

سازمان دامپزشکی با درک از اهمیت پایداری تولید در تامین امنیت غذایی، هم‌افزایی با نهادهای ذی‌ربط و بهره‌گیری از پشتیبانی‌های قانونی نمایندگان مجلس را در صدر برنامه‌های خود قرار داده است.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهرورود صندوق‌ها به خرید محصولات استراتژیک کشاورزی بررسی شد

در نشستی تخصصی با هدف تحول در حکمرانی مالی کشاورزی و حمایت از تولید داخلی، ورود صندوق‌های حمایتی سرمایه‌گذاری به خرید محصولات استراتژیک و ساماندهی ساختار صندوق‌های تخصصی حوزه زراعت بررسی شد.