حمایت از تعاونی‌های خرد و بازارهای صادراتی جدید در دستور کار است - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۲۵ تیر , ۱۴۰۵

حمایت از تعاونی‌های خرد و بازارهای صادراتی جدید در دستور کار است

به گزارش خبرگزاری مهر، احمد میدری، وزیر جهاد کشاورزی در شورای عالی سیاست گذاری دومین همایش بین‌المللی اقتصاد و تعاونی که شهریور سال جاری برگزار می‌شود بر حفظ تعاونی‌های خرد تاکید کرد.

وی گفت: نباید اجازه دهیم تعاونی‌های خرد و کوچک دچار مشکل شوند.

میدری بر سابقه تعاون در تمدن ایران تاکید کرد و افزود: نحوه حمایت از تولیدکنندگان و تعاونی‌ها باید به گونه‌ای باشد که تعاونی‌های خرد از آسیب‌ها در امان بمانند.

وزیر تعاون، با اشاره به نقش تفکر تعاونی در تمدن، فرهنگ ایرانی و متون قدیمی گفت: برخی از ابتکارات در حوزه تعاون مختص ما ایرانی‌ها است. مثلاً تاکسی‌های خطی را فقط در ایران می‌بینیم و این موضوع سابقه‌ای طولانی دارد.

وی به داستان‌های قدیمی ایرانی و جمله «به طریق تعاون فوتی کنید تا دام از جای برگیریم که رهایش ما در آن است» اشاره کرد و تعاون را داری ریشه در فرهنگ و تمدن ایرانی و اسلامی دانست.

میدری با تاکید بر مشارکت‌های مردمی در کشورمان یادآور شد: نوآوری‌ها و دستاوردهای تاریخی ما در حوزه تعاون باید معرفی شوند.

وی اشاره کرد: همایش بین‌المللی پیش رو می‌تواند زمینه ساز تقویت دیپلماسی فرهنگی و معرفی دستاوردهای بومی باشد.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به مشکلات ارزی تعاونی‌ها و صادرات فرش و گیاهان دارویی اشاره کرد و گفت: اخیراً در جلسه‌ای با مسئولان بانک مرکزی موضوعات صادرات فرش و گیاهان دارویی مطرح شد.

این مقام عالی رتبه وزارت بر سیاست اصولی دولت چهاردهم و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای حمایت از بخش کشاورزی و صادرکنندگان کوچک تاکید کرد. افزود: در حوزه کشاورزی نیز صادرات محصولات باغی مانند سیب از اهمیت بالایی برخوردار است. هدف این است که فرآیندهای تسهیل‌شده‌ای برای این گروه‌ها فراهم کنیم.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حمایت از تولید را در سایه رشد بخش بازرگانی دانست و گفت: تجربه نشان می‌دهد که ابتدا بازرگانی توسعه می‌یابد و سپس تولید در پی آن افزایش پیدا می‌کند. به عنوان مثال برای کمک به تولید گیاهان دارویی ابتدا باید صادرات را افزایش داد؛ در این صورت، تولید نیز به شکل طبیعی رشد خواهد کرد.

وی بر لزوم توجه به استانداردسازی محصولات صادراتی تاکید کرد و یادآور شد: استانداردسازی محصولات یکی از مقدمات ورود به بازار جهانی است. اگر این مقدمات فراهم شود و صادرات رونق گیرد، تولیدکنندگان انگیزه بیشتری برای افزایش کیفیت و کمیت تولید خواهند داشت.

میدری از بخش‌های مختلف اتاق تعاون خواست که مسائل و مشکلات و پیشنهادهای خود را به صورت مکتوب ارائه کنند تا بتوان درباره هر حوزه تصمیم‌های درست‌تری اتخاذ کرد.

سرخط اخبار در انتظار انتشار خبرگزاری مهر

در انتظار انتشار خبرگزاری مهربسیج ظرفیت‌های قانونی مجلس برای تقویت زیرساخت‌های دامپزشکی

سازمان دامپزشکی با درک از اهمیت پایداری تولید در تامین امنیت غذایی، هم‌افزایی با نهادهای ذی‌ربط و بهره‌گیری از پشتیبانی‌های قانونی نمایندگان مجلس را در صدر برنامه‌های خود قرار داده است.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهرورود صندوق‌ها به خرید محصولات استراتژیک کشاورزی بررسی شد

در نشستی تخصصی با هدف تحول در حکمرانی مالی کشاورزی و حمایت از تولید داخلی، ورود صندوق‌های حمایتی سرمایه‌گذاری به خرید محصولات استراتژیک و ساماندهی ساختار صندوق‌های تخصصی حوزه زراعت بررسی شد.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهربهره‌برداری از سامانه جامع هوشمند سموم و آفت‌کش‌ها تسریع شود

رئیس سازمان حفظ نباتات در ارزیابی دقیق بخش‌های آماده‌ به‌کار سامانه جامع هوشمند سموم و آفت‌کش‌ها، بر لزوم تسریع در بهره‌برداری نهایی و انطباق کامل ابزارهای فنی با اهداف راهبردی تاکید کرد.

در انتظار انتشار خبرگزاری مهرتسهیل‌گری هوشمند در صدور مجوزهای بهداشتی دام و طیور

مدیرکل دفتر ریاست، بازرسی، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان دامپزشکی کشور از رویکرد محوری نظارت هوشمند، تسهیل‌گری اداری در صدور مجوزهای بهداشتی حوزه دام و طیور خبر داد.