تجارت خارجی کشور ۱۰۰ میلیارد دلار شد/ صادرات ۲۷ میلیارد دلاری نفت - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳
رییس کل گمرک ایران

تجارت خارجی کشور ۱۰۰ میلیارد دلار شد/ صادرات ۲۷ میلیارد دلاری نفت

رییس کل گمرک ایران از تجارت خارجی ۱۰۰ میلیارد دلاری در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳ خبر داد؛ از مجموع ۹۹.۷ میلیارد دلاری تجارت خارجی ایران در این مدت، ۶۰.۲ میلیارد دلار به صادرات با احتساب نفت و خدمات فنی و مهندسی و ۳۹.۵ میلیارد به واردات با احتساب شمش طلا اختصاص داشت.

محمد رضوانی‌فر رئیس کل گمرک ایران گفت: از مجموع ۹۹.۷ میلیارد دلاری تجارت خارجی ایران در در ۷ ماهه سال ۱۴۰۳، ۶۰.۲ میلیارد دلار به صادرات با احتساب نفت و خدمات فنی و مهندسی و ۳۹.۵ میلیارد به واردات با احتساب شمش طلا اختصاص داشت.

رضوانی‌فر اظهار کرد: در مدت یاد شده صادرات غیرنفتی به ۳۲.۵ میلیارد دلار رسید که ۱۵ درصد افزایش داشته است، همچنین صادرات نفت خام و کوره به ۲۷ میلیارد دلار و صادرات خدمات فنی مهندسی به ۷۰۰ میلیون دلار رسید، این در حالیست که واردات کشورمان بدون احتساب طلا به میزان ۳۶.۱ میلیارد دلار و واردات شمش طلای استاندارد ۳.۴ میلیارد دلار بوده است.

به گفته معاون وزیر اقتصاد، میزان وزنی واردات کشور بدون شمش طلا در این مدت با ۲.۷ درصد افزایش به میزان ۲۱.۷ میلیون تن رسید.

وی گفت: تراز تجاری در هفت ماهه سال ۱۴۰۳ صادرات کشور بدون احتساب صادرات نفت خام، نفت کوره و خدمات فنی و مهندسی حدود ۷ میلیارد دلار کسری داشت و با احتساب نفت و خدمات فنی مهندسی ۲۰.۷ میلیارد دلار مازاد تجارت خارجی داشته‌ایم.

رضوانی‌فر میزان وزنی صادرات غیرنفتی در ۷ ماهه سال جاری را ۸۸ میلیون و ۷۰۰ هزار تن ذکر کرد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱.۴۸ درصد افزایش یافته است. همچنین متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی کشورمان در ۷ ماهه امسال با ۳ درصد افزایش به رقم ۳۶۷ دلار رسیده است.

به گفته وی، در این مدت ۳۷.۹ میلیون تن محصولات پتروشیمی به ارزش ۱۵.۲ میلیارد دلار صادر شده که به لحاظ وزن ۲۳ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد افزایش داشته است.

رئیس کل گمرک ایران اظهار کرد: همچنین بزرگترین مقاصد صادراتی کشورمان در ۷ ماهه سال جاری به ترتیب شامل چین با ۸.۶ میلیارد دلار، عراق با ۷.۳ میلیارد دلار، امارات متحده عربی با ۴.۲ میلیارد دلار، ترکیه با ۳.۳ میلیارد دلار، افغانستان با ۱.۳ میلیارد دلار، پاکستان با ۱.۲ میلیارد دلار و هند با ۱.۱ میلیارد دلار بوده‌اند. این ۷ کشور در مجموع ۸۲ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.

وی در خصوص کشورهای عمده طرف معامله واردات افزود: بیشترین میزان کالاهای وارداتی به کشورمان در ۷ ماهه امسال از کشورهای امارات متحده عربی با ۱۲ میلیارد دلار، چین ۱۰.۲ میلیارد دلار، ترکیه ۶.۶ میلیارد دلار، آلمان ۱.۴ میلیارد دلار، فدراسیون روسیه یک میلیارد دلار، هند ۹۰۰ میلیون دلار و هنگ‌کنگ با ۷۰۰ میلیون دلار بوده است. ۷۷ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل واردات کشور در این مدت از ۷ کشور مذکور بوده است.

رضوانی فر گفت: متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱۸۱۹ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد افزایش نشان می‌دهد.

سرخط اخبار اقتصاد و بازار

اقتصاد و بازار۵ مشکل اصلی تولید در مهرماه اعلام شد؛ افزایش نرخ ارز در صدر

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه ۱۴۰۳، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر ۵۰ ثبت شده است؛ اما ...

اقتصاد و بازار۵ مشکل اصلی تولید اعلام شد؛ افزایش نرخ ارز در صدر

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه ۱۴۰۳، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر ۵۰ ثبت شده است؛ اما ...

اقتصاد و بازارفعالیت غیرقانونی ۵۰۰ هزار واحد صنفی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق اصناف ایران، مهدی امیدوار سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران با اشاره به معضلا...

اقتصاد و بازارمهلت مراجعه پذیرفته‌شدگان طرح‌ جایگزینی به مراکز اسقاط تمدید شد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهران سالاریه اعلام کرد: از مجموع ۹ هزار نفری که در طرح‌های جایگزینی خودروهای فرسوده خودروسازان ب...