آیین نامه ماده ۲۴ قانون بهبود محیط کسب و کار ابلاغ شد+ جزییات - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : پنجشنبه, ۲۹ شهریور , ۱۴۰۳

آیین نامه ماده ۲۴ قانون بهبود محیط کسب و کار ابلاغ شد+ جزییات

آیین نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار ابلاغ شد که طبق آن دستگاه‌های اجرایی مکلفند هر گونه تغییر سیاست‌ها، مقررات و رویه‌های اقتصادی خود را قبل از اجرا اطلاع‌رسانی کنند.

آئین نامه اجرایی ماده ۲۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار از سوی هیأت وزیران ابلاغ شد.

مطابق این تصویب‌نامه، دستگاه‌های اجرایی مکلفند هر گونه تغییر سیاست‌ها، مقررات و رویه‌های اقتصادی خود را قبل از اجرا از طریق رسانه‌های گروهی به اطلاع عموم برسانند.

پیش‌نویس این مقررات نیز یک هفته قبل از صدور برای دریافت نظرات عموم و فعالان اقتصادی و تشکل‌ها (جمع‌سپاری) منتشر می‌شود.

آیین نامه ماده ۲۴ قانون بهبود محیط کسب و کار ابلاغ شد+ جزییات

در ادامه متن مصوبه هیأت وزیران آمده است:

ماده ۲- کلیه دستگاه‌های اجرایی مکلفند ظرف سه ماه از تاریخ لازم الاجراشدن این آئین نامه مراجع و مقامات صلاحیت دار جهت وضع مقرره در دستگاه خویش را با امضای بالاترین مقام دستگاه به معاونت حقوقی رئیس جمهور ارسال نمایند. ثبت و انتشار مقرره در پایگاه صرفاً از سوی مراجع و مقامات ذیصلاح معرفی شده امکان پذیر است.

ماده ۳- دولت و دستگاه‌های اجرایی مکلفند هرگونه تغییر در سیاستها، مقررات و رویه‌های اقتصادی را مطابق حداقل زمان مندرج در جدول پیوست این آئین نامه که تأیید شده به مهر دفتر هیئت دولت است پیش از اجرا ضمن ارسال به مرکز از طریق وزارت امور اقتصادی و دارایی با روش‌هایی مانند درج در تارنمای خویش خبرگزاری جمهوری اسلامی خبرگزاری صداوسیما و پایگاه ملی اطلاع رسانی قوانین و مقررات کشور معاونت حقوقی رئیس جمهور از محل اعتبارات مصوب مربوط به اطلاع عموم برسانند مقررات صرفاً پس از انتشار در پایگاه و گذشت مدتهای مذکور لازم الاجرا می‌شوند.

تبصره ۱- تارنمای موضوع این ماده همان تارنمای موضوع تبصره ماده (۳) آئین نامه است که نشانی دقیق آن باید حداکثر ظرف یک ماه به مرکز اعلام گردد.

تبصره ۲- معاونت حقوقی رئیس جمهور مکلف است صفحه ویژه ای با پیوند (لینک) در صفحه اصلی پایگاه ملی اطلاع رسانی قوانین و مقررات کشور مخصوص اعلام خبرهای تغییرات آتی در مقررات کشور ایجاد کند. دستگاه‌های اجرایی مکلفند پیش نویس مقررات خود را مطابق دستورالعمل ابلاغی معاونت حقوقی رئیس جمهور یک هفته قبل از صدور علاوه بر تارنمای خود در این پایگاه منتشر و به اطلاع عموم برسانند تا فرصت لازم برای دریافت نظرات عموم و فعالان اقتصادی و تشکل‌ها (جمع) سپاری در تدوین مقررات فراهم شود.

ماده ۴- دستگاه‌های اجرایی مکلفند با رعایت این آئین نامه و ماده (۷) آئین نامه، مدت زمانی که مقرره پس از انتشار در پایگاه لازم الاجرا می‌شود را صراحتاً درج نمایند.

تبصره- در محاسبه مدت زمان لازم الاجراشدن، مقرره روز انتشار در پایگاه جزو مدت محسوب نمی‌شود. همچنین از نظر احتساب مواعد مندرج در جدول پیوست این آئین نامه هر ماه سی روز است.

ماده ۵- در صورتی که اجرای فوری مقرره مشمول جدول پیوست این آئین نامه مساعد به حال محیط کسب و کار بوده و مغایر با ایمنی یا سلامت مردم، نباشد اجرای مقرره به محض انتشار در پایگاه با تشخیص بالاترین مقام دستگاه اجرایی بلامانع است.

ماده ۶- مواردی که محرمانه بودن آن اقتضا داشته باشد، تابع قوانین و مقررات مربوط است.

ماده ۷- چنانچه در قوانین مدت یا زمان دیگری برای لازم الاجراشدن و یا تصویب مقررات لحاظ شده باشد همان مدت و زمان ملاک عمل خواهد بود.

ماده ۸- وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است با همکاری معاونت حقوقی رئیس جمهور و شورای گفت و گو گزارش سالانه اجرا و بازخورد و اثر بخشی این آئین نامه را به هیئت وزیران ارائه نماید.

ماده ۹- این آئین نامه پس از انتشار در پایگاه و از تاریخ ۱۴۰۳/۴/۱ لازم الاجرا است.

سرخط اخبار اقتصاد و بازار

اقتصاد و بازاربرخی صنایع خودکفا شده‌اند/ جهش تولید به منزله جهش اقتصاد است

به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمد اتابک امروز (پنجشنبه، یکم شهریورماه) در نشست با اعضای شورای معاونان وزارتخانه صمت گفت: ا...

اقتصاد و بازاروزیر صمت: جهش تولید را پیگیری می‌کنیم

به گزارش خبرگزاری مهر، سیدمحمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز (پنجشنبه، یکم شهریورماه) پس از اخذ رأی اعتماد از نمای...

اقتصاد و بازارواردات ۳۱ تن شمش طلا در ۵ ماهه امسال

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد رضوانی‌فر رئیس کل گمرک ایران گفت: واردات شمش طلای استاندارد در ۵ ماهه ابتدایی امسال با ثبت ر...

اقتصاد و بازار۱۰.۳ میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شد/ رشد ۱۴ درصدی واردات

به گزارش خبرگزاری مهر، در ۵ ماهه سال جاری ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار تن کالای اساسی به ارزش ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار وارد و...