میخکوبی خاک با میلگرد؛ مزایا، معایب و چگونگی انجام آن - اکودام | اقتصاد صنعت غذا | EcoDam
امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳

میخکوبی خاک با میلگرد؛ مزایا، معایب و چگونگی انجام آن

فوندانسیون، یکی از مهم‌ترین بخش‌های ساختمان‌سازی مختلف است که به‌صورت مستقیم با امنیت سازه ارتباط دارد؛ نیلینگ یا میخکوبی خاک با میلگرد، یکی از مراحل ساخت فوندانسیون است. بعد از پایان عملیات گودبرداری، بخش مهمی از محیط اطراف گود را سنگ و خاک تشکیل داده است

فوندانسیون، یکی از مهم‌ترین بخش‌های ساختمان‌سازی مختلف است که به‌صورت مستقیم با امنیت سازه ارتباط دارد؛ نیلینگ یا میخکوبی خاک با میلگرد، یکی از مراحل ساخت فوندانسیون است. بعد از پایان عملیات گودبرداری، بخش مهمی از محیط اطراف گود را سنگ و خاک تشکیل داده است؛ همانطورکه می‌دانید، احتمال رانش خاک بسیار زیاد است و اگر فرو بریزد، به پی‌های ساختمان هم فشار وارد می‌کند. برای پیشگیری از این مشکل، خاک با استفاده از میلگرد میخکوبی می‌شود تا از سازه محافظت کند. در این گزارش توضیحاتی درباره این فرایند ارائه می‌دهیم؛ با ما همراه باشید.

هدف از میخکوبی خاک با میلگرد یا نیلینگ خاک چیست؟

به‌طورکلی، میخکوبی با میلگرد برای افزایش مقاومت سازه و استحکام کششی آن انجام می‌شود؛ برای انتخاب بهترین سایز میلگرد و سایر مقاطع فولادی مصرفی برای نیلینگ، می توانید از دانشنامه آهن آلات (https://ahanonline.com/top-product/) کمک بگیرید. محصولاتی که برای این کار مورد استفاده قرار می‌گیرند، باید توانایی مقاومت در برابر فشار از جهت‌های مختلف را داشته باشند.

“در این بخش، اطلاعاتی جامع درباره هرآنچه که باید از مقاطع فولادی بدانید را مورد بررسی قرار داده‌ایم، که از جمله می‌توان به: قیمت، کاربرد، روش های تولید، نحوه تشخیص، انواع، مشخصات، ویژگی‌ها و… اشاره کرد؛ با در اختیار داشتن این اطلاعات به‌راحتی می‌توانید شناخت کاملی از انواع محصولات فولادی کسب کرده و در زمان مناسب اقدام به خرید کنید تا بیشترین سود و کم‌ترین ضرر از پروژه‌ها را به دست آورید.”

اطلاعات قیمت و مقالات تخصصی موجود در این صفحه، همگی با بهره‌گیری از معتبرترین و به‌روزترین دانشنامه‌های معتبر داخلی و بین‌المللی در حوزه آهن و فولاد گردآوری و فراهم شده و تلاش کردیم تا شما را در جریان کامل جدیدترین وقایع بازار فولاد و آهن قرار دهیم.

در لیستی که در ادامه ارائه می‌دهیم، هدف نیلینگ خاک را با جزئیات بیشتری بررسی می‌کنیم:

  • افزایش استحکام سازه و پیشگیری از تخریب آن در هنگام حوادث طبیعی مثل زلزله
  • پیشگیری از تحلیل‌رفتن و رانش زمین مجاور سازه
  • حفظ پایداری سازه‌هایی که در شیب ساخته شده‌اند.

مزایا، معایب و کاربردهای میخ کوبی در زمین

مهم‌ترین مزیت‌های میخ‌کوبی خاک با میلگرد عبارت است از:

  • امکان اجرا در کوتاه‌ترین زمان ممکن و با صرف هزینه مناسب
  • اشغال نکردن فضای زیاد در گود
  • عدم تداخل با سازه‌های زیر زمینی نزدیک پروژه
  • امکان کارگذاری میلگردها در زوایای مختلف و با شیب‌های گوناگون

البته این متد، معایبی هم دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم:

  • اگر ساختمان‌هایی کنار گود ساخته شده باشند، امکان کاشت آرماتورها در زمین وجود ندارد.
  • اجرای این روش در نزدیکی جریان آب و فاضلاب ممکن نیست.
  • در نزدیکی سازه‌‌های فرسوده و قدیمی نمی‌توان میخکوبی کرد.

سپرزنی و استفاده از میلگرد در نیلینگ یا میخ کوبی خاک

سپرزنی، یکی از روش‌های جایگزین میخ کوبی خاک است؛ سپرها، سازه‌های فولادی هستند که به‌وسیله دستگاه سپرکوب داخل زمین فرو می‌روند تا از رانش خاک پیشگیری کنند. طول این سپرها زیاد نیست، به‌همین‌دلیل بیشتر برای مهاربندی و پیشگیری موقت از رانش خاک به کار می‌روند.

میلگرد، یکی از اصلی‌ترین مقاطع در نیلینگ خاک است؛ برای این فرایند به این نوع مقطع فولادی در اندازه‌های مختلف نیاز است. اگر مشغول ساخت یک سازه بزرگ هستید، با مطالعه مقالات میلگرد با کاربردهای دیگر این محصول نیز آشنا خواهید شد.

“شناخت انواع میلگرد، و مشخصات فنی آن که یکی از پراستفاده‌ترین مقاطع فولادی در صنعت است، باعث می شود در هنگام خرید این محصول بتوانید دقیق‌تر تصمیم گیری نمایید و بنابر نوع مصرف آن، هوشمندترین انتخاب را داشته باشید. برای دسترسی به کلیه مطالب و محتواهای با محوریت و تمرکز میلگرد، به‌عنوان یک مقطع پرکاربرد در صنایع عمرانی و ساختمان‌سازی، می‌توانید مقالات میلگرد را مطالعه کنید تا دانش و آگاهی خود را درباره این محصول پرمصرف و پرفروش در بازار آهن آلات که در استانداردهای مختلف A1 تا A4  و سایزهای مختلف تولید می‌شود را ارتقا دهید.”

میلگرد را چگونه در خاک کارگذاری و تعبیه می کنند؟

فرایند میخ کوبی در زمین، شبیه به کاشت آرماتور در بتن است؛ نیلینگ با استفاده از دستگاه‌های مخصوص انجام می‌شود؛ این دستگاه‌ها بعد از گودبرداری، وارد حفره ایجاد شده می‌شوند و چاهک‌های افقی یا موربی به‌طول ۵ تا ۱۰ متر ایجاد می‌کنند. تعیین فاصله چاهک‌ها و قطر آن‌ها برعهده مهندسین پروژه است؛ بعد از آن، دستگاه میخکوبی، آمارتورها را در چاهک‌ها فرو می‌کند و فرایند نیلینگ به پایان می‌رسد. میلگردهایی که با استاندارد A3 تولید می‌شوند، بهترین انتخاب برای کاشته شدن در خاک هستند.

در قسمت‌های بعدی روش‌های نیلینگ خاک با آرماتور را بررسی می‌کنیم:

شمع نگهبان و تخته گذاری

این روش برای گودبرداری‌های کم ارتفاعی چون تونل یا زیرگذر کاربرد دارد؛ شمع‌های نگهبان، پی‌هایی هستند که با استفاده از فولاد یا بتن ساخته می‌شوند. شمع‌ها در فاصله‌های مشخص از یکدیگر در زمین کاشته می‌شوند و فشار جانبی که از سمت خاک وارد می‌شود را خنثی می‌کنند تا مقاومت سازه از بین نرود.

دیوار دیافراگمی

در روش دیوار دیافراگمی یا دیوار دوغابی، در کناره‌های گود، دیوارهای بتنی ساخته می‌شود تا از رانش و ریزش خاک پیشگیری کند. این روش بیشتر برای سدسازی یا ساخت تونل مترو کاربرد دارد و با دستگاه مخصوص انجام می‌شود. گاهی اوقات، برای افزایش مقاومت سازه نگهبان، آرماتور هم در آن کاشته می‌شود.

دیوار شمعی حفر شده

این روش بر خلاف سیستم شمع نگهبان و تخته گذاری، در گودهای عمیق هم اجرا می‌شود. در این متد، به جای میلگرد، شمع‌های بتنی کاشته می‌شوند. دیوار شمعی حفر شده برای سازه‌هایی به کار می‌رود که امکان مهاربندی خاک یا اجرای سایر سازه‌های نگهبان وجود نداشته باشد.

خرپای فلزی

این شیوه با نام مهار متقابل هم شناخته می‌شود؛ برای اجرای خرپا به یک چاه هم‌ارتفاع با گود نیاز است. خرپاها داخل چاه قرار می‌گیرند و سپس چاه با بتن پر می‌شود؛ با این کار، خاک اطراف گود، رانش پیدا نمی‌کند.

و در انتها؛ بررسی تفاوت نیلینگ و انکراژ

انکراژ هم روشی شبیه به میخ کوبی خاک است که در آن از میلگرد یا استرند استفاده می‌شود. مهم‌ترین تفاوت‌های این دو متد را در ادامه بیان می‌کنیم:

  • اجرای نیلینگ ساده‌تر است، اما انکراژ به تجهیزات و محاسبات پیشرفته‌تری نیاز دارد.
  • مقاومت انکراژ بیشتر است و اجرای آن هزینه بالاتری دارد.
  • میخکوبی سریع‌تر از انکراژ اجرا می‌شود و اختلالی در تردد خیابان‌های اطراف ایجاد نمی‌کند.
  • مزیت‌های نیلینگ باعث شده کاربرد بیشتری نسبت به انکراژ داشته باشد.

سخن پایانی

در این مقاله، میخکوبی خاک با میلگرد و روش‌های جایگزین آن را توضیح دادیم؛ برای بررسی قیمت کالاهای مورد نیاز میخ‌کوبی، از وب سایت آهن آنلاین استفاده کنید. این مجموعه قیمت به‌روز و دقیق انواع محصولات فولادی را در سایت خود قرار می‌دهد، اخبار و مطالب آموزشی درباره آن را به اشتراک می‌گذارد و امکان خرید مقاطع از برندهای مختلف را هم فراهم کرده است.

قیمت روز آهن آلات ساختمانی و صنعتی در کشور، تحت تاثیر متغیرهایی چون: نرخ جهانی آهن، میزان عرضه و تقاضا و … قرار گرفته و به‌صورت لحظه‌ای نوسان می‌کند. از آنجایی‌که مجموع قیمت آهن بکار رفته در پروژه‌های ساخت و ساز، سهم بزرگی از هزینه کل پروژه را به خود اختصاص می‌دهد، اطلاع از قیمت آهن امروز برای صاحبان کسب‌و‌کار در این حوزه، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. درواقع بسیاری از خریداران آهن، از مراجع معتبر اینترنتی، جهت بررسی قیمت روز آهن درب کارخانه و بنگاه‌ها و خرید اینترنتی آهن، کمک می‌گیرند.”

سرخط اخبار اقتصاد و بازار

اقتصاد و بازار۵ مشکل اصلی تولید در مهرماه اعلام شد؛ افزایش نرخ ارز در صدر

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه ۱۴۰۳، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر ۵۰ ثبت شده است؛ اما ...

اقتصاد و بازار۵ مشکل اصلی تولید اعلام شد؛ افزایش نرخ ارز در صدر

به گزارش خبرنگار مهر، شاخص مدیران خرید اقتصاد (شامخ) در مهرماه ۱۴۰۳، گرچه برای ششمین ماه متوالی زیر ۵۰ ثبت شده است؛ اما ...

اقتصاد و بازارفعالیت غیرقانونی ۵۰۰ هزار واحد صنفی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اتاق اصناف ایران، مهدی امیدوار سخنگو و عضو هیأت رئیسه اتاق اصناف ایران با اشاره به معضلا...

اقتصاد و بازارمهلت مراجعه پذیرفته‌شدگان طرح‌ جایگزینی به مراکز اسقاط تمدید شد

به گزارش خبرگزاری مهر، مهران سالاریه اعلام کرد: از مجموع ۹ هزار نفری که در طرح‌های جایگزینی خودروهای فرسوده خودروسازان ب...